help!!ik heb me verbrand aan hete koelvloeistof!!!

  • #1

    ik heb net hete koelvloeistof van m'n auto, over m'n arm en gezicht gekregen.. AAAAAaauuuwww het doet echt verschrikkelijk pijn, op de Spoed hebben ze er een verkoeld zalfje op gedaan,maar dat helpt niks.. het voelt alsof het helemaal m'n arm in trekt.. please help

    Reageer
    #2

    Wat vreselijk! heb je de dop eraf gedraaid toen de motor nog warm was en kwam alles eruit spuiten?! Stom, stom, stom.

    Ja, wat kun je doen, waarschijnlijk heb je tweede graads brandwonden opgelopen.

    Met de juiste eerste hulp bij brandwonden kun je onnodige pijn en problemen voorkomen. Het belangrijkste is dat je de brandwond koelt met lauw zachtstromend leidingwater.

    De behandeling van een brandwond verschilt per brandwond.

    Als je vragen hebt over de juiste behandeling voor jouw brandwonden, neem dan contact op met de brandwondeninformatielijn, 0900-0440044.

    (http://www.brandwonden.nl)

    Reageer
    #3

    Eerstegraads verbranding:
    Bij een eerstegraads verbranding wordt de huid rood en pijnlijk, maar ontstaan geen blaren. De pijn en de verkleuring zijn in het algemeen binnen 24 uur verdwenen. Het huidweefsel is niet vernietigd en zelfs wanneer er grote delen van het lichaam zijn aangedaan, is er geen gevaar.

    Tweedegraads brandwonden:
    Bij een tweedegraads verbranding treedt er blaarvorming op; er vormt zich vocht tussen de opperhuid en de lederhuid. Deze blaarvorming is in het algemeen vrij pijnlijk. Wanneer grote oppervlakken verbrand zijn, is de pijn vaak extreem. Belangrijk is dat, hoewel een deel van de huid is vernietigd, er toch nog delen van de opperhuid gaaf zijn gebleven. Hierdoor kan er na loslating van de wondkorstjes uit zichzelf nieuwe huid over de wond groeien. De genezing duurt, afhankelijk van de diepte van de brandwond, enkele dagen tot vier of vijf weken. De haarwortels en zweetkliertjes liggen diep in de huid. Zolang slechts een deel hiervan behouden blijft is wondgenezing mogelijk. Wel ligt het gevaar van wondinfectie op de loer.

    Reageer
    #4

    Houd in de gaten of het gaat ontsteken. Als het roder wordt, dikker wordt en u koorts krijgt, ga dan met spoed naar uw huisarts. Het gevaar van dit soort verbrandingen is niet zozeer de verbranding an sich als wel het verdwijnen van de natuurlijke bescherming die de huid als functie heeft. Verzorg de plekken zoals u op de spoedeisende hulp is uitgelegd.

    Reageer
    #5
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: help!!ik heb me verbrand aan hete koelvloeistof!!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief