1,5 jaar na verwijdering amandelen tóch weer klachten

  • #1

    Hallo allemaal! Speciaal voor dit onderwerp heb ik een account aangemaakt op deze site.

    Ter verduidelijking eerst iets over mijzelf:
    Ik ben een 25 jaar jonge man. Sinds 5 jaar blow ik niet meer. Sinds 2,5 jaar rook ik niet meer. Alcohol consumptie is verwaarloosbaar.

    Ongeveer 5 jaar geleden merkte ik dat ik vermoeid werd. Het ging (en gaat) altijd in vlagen. Dus: een bepaalde tijd energiek en dan een kortere tijd vermoeid, futloos, energieloos. Ter uitsluiting stopte ik aanvankelijk met blowen (de vermoeidheidsfasen verdwenen niet), later met roken (geen verandering).

    Ik had na die tijd veel last van ontstoken amandelen. Er kwam van die witte, stinkende afscheiding uit. Heel vervelend. Ik heb ze toen laten knippen. Ik ben nog steeds heel blij dat ik ze heb laten verwijderen! Er is alleen één probleem:

    Na de operatie heb ik altijd gevonden dat mijn keel aan de linkerkant rommelde. Aan de linkerkant komt achter mijn tong een klein stukje "vlees" (tong? amandel?) naar boven. Als ik met een voorwerp mijn tong goed naar beneden druk (zodat ik meer van de tong en keel kan zien, zie ik het stukje zitten en zie ik dat de tong (helemaal aan de linker achterkant) wit beslagen is. Aan de andere kant is dit niet.

    Ik weet nog precies hoe een ontstoken amandel ruikt/smaakt. Precies als mijn keel weer aan de linkerkant zo'n geur/smaak afgeeft, voel ik me vermoeid. Ik kan dan niet goed sporten. Ik zucht, steun, puf en kreun de hele dag. Ik geef me het liefst over aan de zwaartekracht.. Etc. etc.. Heel vervelend!

    Ik ben al een keer terug naar een KNO-arts gegaan. Deze vertelde mij dat het een stukje tong betrof. Toch weet ik zelf zeker dat er iets rommelt/ mis is in de linkerkant van mijn keel (waar volgens mij eerst de linkeramandel zat). Ook denk ik dat er een correlatie is tussen de toestand van de linkerkant van mijn keel en mijn lichamelijke toestand m.b.t. energie en kracht.

    Wat moet ik doen om dat gerommel in mijn keel weg te krijgen en me altijd energiek te voelen?

    Reageer
    #2

    Hallo,
    Amandel weefsel komt voor in de gehele keelholte. Keelamandelen zijn orgaantjes waar er een concentratie is van amandelweefsel, zo ook de neusamandel. Ook op de tong, m'n aan de achterzijde hiervan komt amandelweefsel voor, de zgn tongamandelen. Over het algemeen geven die geen klachten, maar soms, wellicht in jouw geval, geven die wel klachten.
    In dat geval kan het amandelweefsel (=tongtonsil) verwijderd worden.

    MVG Bram

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie.

    Het zou indd kunnen dat mijn tongamandel ook een probleem heeft. Als ik die laat verwijderen, wat komt daarna dan? Mijn hele keel geeft problemen. Ik heb een 'aft' op mijn huig die af en toe terug komt; een terug komende aft op mijn tandvlees; een uitstekend bobbeltje naast mijn tong; wit achtig slijm in mijn keel (heeft veel weg van spruw); mijn tong aan de achterkant is witter; het punt waar de keelholte overgaat in de neusholte lijkt een soort bobbeltje te zitten enz. enz...

    Elke keer als mijn weerstand ook maar IETS afneemt, grijpen deze klachten hun kans. Momenteel heb ik een gekneusde enkel door hockey waardoor ik niet 3-4 keer per week kan sporten. Daardoor daalt mijn weerstand en heb ik nu al die klachten weer! De laatste keer dat ik de klachten had was ong. 1 maand geleden. Ik heb de laatste week wel iets ongezonder gegeten (3 keer gezondigd met pizza) maar het KAN niet zo zijn dat ik als 25 jarige dit soort klachten krijg van 2 weken minder bewegen en 3x pizza eten..

    Kortom:

    Welke oorzaken bestaan er die mijn klachten kunnen geven?

    Omdat het een al omvattend keelprobleem is, vind ik de oorzaak heel belangrijk. Het hebben van amandelen kan niet de oorzaak zijn van ontstoken amandelen. Want wat is dan de oorzaak van een ontsteking in de voet? Begrijp me niet verkeerd: ik ben heel blij dat mijn amandelen eruit zijn gehaald. Maar nadat mijn amandelen weg waren heb ik nog steeds allerlei terugkomende, vage keelklachten (ontsteking, brokken, kleine witte keelafscheiding, spruw, aften, koortsig). Volgens mij zijn dit allemaal weerstandsproblemen. En waar komt het door dat mijn weerstand steeds weer zo makkelijk daalt? Heb ik aids? werkt er iets niet goed in mijn lichaam? Is het een schimmel? Een bacterie? Kanker?

    Het enige wat ik kan doen is WEER naar mijn huisarts gaan met het probleem. En dan wachten tot het weeeer niet opgelost wordt. Of de oplossing zal zijn: alle overige amandelen eruit! En wat gebeurt er dan als de spruw weer terug komt? of de aften weer terugkomen? Want dat gebeurt. Dat kan ik met 100% zekerheid zeggen. Wordt mijn hoofd dan verwijderd? Kortom: ik wil zó graag weten wat de oorzaak is zodat ik nog een mooi, gezond leven voor me heb! Ik word gek van die kwakkelende weerstand!

    Reageer
    #4

    Hoe kom ik aan een chronische ontsteking? Ik heb er nu weer last van..

    Reageer
    #5

    Iets meer info zou welkom zijn

    Reageer
    #6

    Beste Denhaagnl,

    Waarschijnlijk kijk je niet meer op dit forum, maar ik vraag het toch. Heb je al een oplossing voor je probleem? Ik heb namelijk precies de zelfde problemen. (Maandelijks klachten, arts die er niks tegen kan/wil doen) Het gebeurt vaak bij mij als ik het wat drukker heb. Ik snap dat de weerstand wat lager is in een periode van stress, maar het kan niet goed zijn dat ik dan direct een week ziek ben.

     

    Ik hoop dat je het leest en de tijd wilt nemen om te reageren.

     

     

    Reageer
Reageer op: 1,5 jaar na verwijdering amandelen tóch weer klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief