verbod op permanente rimpelvullers

 • #1

  Uitzending van vara Kassa 13 maart 2009:

  http://kassa.vara.nl/portal?_scr=themakanaal_zoek&programId=2305501&extraConstraint=number:EQ:2305501&searchType=themakanalen&searchTerm=rimpelvullers

  Reactie
  #2

  Voordelen van het gebruik van permanente rimpelvullers zijn dat er geen zware chirurgische ingreep nodig is en dat het effect blijvend is. Een belangrijk nadeel is dat als het effect niet naar wens is, de vuller niet zonder blijvende schade verwijderd kan worden.

  Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden, zowel kort na de behandeling als op de langere termijn. Bijwerkingen op de korte termijn ontstaan meestal door de injectie en verdwijnen vaak weer spontaan. Voorbeelden hiervan zijn pijn, zwellingen, roodheid en koorts.
  Op de langere termijn kan het lichaam ongewenste reacties vertonen op de vuller. Het meest genoemd zijn harde knobbels die ongemakkelijk of zelfs pijnlijk voor de patiƫnt kunnen zijn. Soms verdwijnen deze knobbels spontaan of na een behandeling met ontstekingsremmers. Als deze behandeling geen effect heeft, kunnen de knobbels alleen operatief verwijderd worden. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Op basis van de huidige literatuurstudie is het niet mogelijk om aan te geven hoe vaak deze bijwerkingen voorkomen.

  http://www.rivm.nl/preventie/hulpmiddelen/rimpelvullers.jsp

  Reactie
  #3

  Conclusie: verbieden die rommel en het dus nooit, maar dan ook nooit laten doen.
  Brenda

  Reactie
Reageer op: verbod op permanente rimpelvullers
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief