Raar gevoel in ogen

  • #1

    Hallo,

    Als sinds vorig jaar heb ik last van vreemde klachten in mijn oog. Ben er al twee keer voor naar de dokter geweest maar die wist mij te vertellen dat het na een paar weken vanzelf over zou gaan, hij dacht namelijk dat het om extreme uitdroging ging waardoor er een ontsteking in mij oog ontwikkeld was.

    Mijn klachten, in voornamelijk mijn rechteroog, zijn voornamelijk een "koud" gevoel in mijn ogen, alsof iemand in je wijd openstaande oog blaast. Het is volgens de meeste mensen een rare omschrijving maar ik kan het niet anders omschrijven dan een koud gevoel, daarmee gepaard gaat dat mijn oog ook vaak traant.
    Ik knipper overmatig, kan ik niets aan doen gebeurd automatisch, en ik knipper voor mijn gevoel ook vrij hard, waarmee ik bedoel dat het lijkt alsof ik mijn oog tijdens het knipperen echt dicht knijp, en onregelmatig. Mijn vrienden zeggen ook dat ik vaak "knipoog" dus maar met een oog tegelijk knipper.
    Daarnaast lijkt het soms alsof mijn ook dik en opgeblazen is maar dat is alleen een gevoel in en rond mijn oog maar dat is niet te zien.

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen of de klachten herkend, anders stap ik binnenkort maar eens naar een oogarts.

    Bedankt!

    Reageer
    #2

    Hallo Patrick,

    Ik lees net jou bericht en herken dit 'koude' gevoel meteen! Sinds een paar maanden heb ik zo nu en dan ook last van een 'koud' gevoel in mijn oog (met name links). Ik draag al jaren lenzen en heb er eerder eigenlijk nooit last van gehad. Ik weet ook niet of het hier iets mee te maken heeft. Ik vroeg me af of jij er al achter bent wat het precies is? Ik ga zelf morgen even langs de opticien, eens kijken wat ze voor me kunnen betekenen.

    Reageer
    #3

    Beste ik heb dezelfde symptomen de laatste weken. Is er iemand die een uitslag heeft wat het kan zijn dat koude gevoel op je oog alsof ee iemand lichtjes in blaast.

    Reageer
    #4

    Herkenbaar. Sinds enkele maanden heb ik het gevoel alsof er continue tandpasta of zoiets in mijn oog zit wat een koud gevoel geeft. Maar het is ook in mijn mond, lippen, mondhoeken, oren en soms wangen en huid op mijn keel, handen en voeten. Heeft iemand hier een verklaring voor?

    Reageer
    #5

    Ik herken dit meteen.. het “tandpasta” gevoel..
    Ik weet ook niet meer wat t betekend, maar als iemand t wel weet hoor ik het graag!

    Reageer
    #6

    Ik heb identiek hetzelfde gevoel. Een kou op mijn rechteroog - zo voelt het reeds maanden. Wat me wel opvalt is dat de aangezicht spier boven en rond het oog ook een ander gevoel geven. Het is niet voos maar het trekt er wel op.

    Reageer
    #7

    Op zoek naar wat dat “nare gevoel” in mijn rechteroog zou kunnen zijn vind ik herkenning in jullie ervaringen. Het is alsof iemand van de zijkant in mijn oog blaast. Bovendien knijp ik een beetje met het oog. Wie is al wijzer geworden wat dit betekent en wat ik eraan kan doen?

    Reageer
Reageer op: Raar gevoel in ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief