Groei achterstand kind

  • #1

    Allereerst bedankt voor uw tijd!
    Mijn dochter heeft een groei achterstand van 2 jaar (4 jaar geleden gemeten aan hand van haar botleeftijd in haar hand). Zij is destijds onderzocht op alles en er was geen uitslag wat dit kon veroorzaken. Kortom: niks aan de hand, wellicht had dit temaken met hormonen wat niet gemeten of gezien kon worden en zal ze op latere leeftijd haar menstruatie krijgen.
    Nu hebben we het probleem dat ze van veraf slecht ziet. Gemeten: beide ogen -1.
    Nu ben ik bang dat de rijping van de ogen wellicht temaken kan hebben met de groei achterstand en het misschien verstandig is om nog een aantal jaar te wachten met het opzetten van een bril?
    Kan dit inderdaad in verband staan met elkaar? Wat is uw advies hierin?

    Reageer
    #2

    Ik zou dat met een (oog)arts bespreken, op dit forum zijn helemaal geen artsen aanwezig en het lijkt mij dat je met dergelijke dingen toch liever een expert raadpleeg, ipv een goed bedoeld advies op volgt.

    Reageer
    #3

    Ik weet niet of het verstandig is om nog een aantal jaren met een bril te wachten. Dat zou je toch met de oogarts/kinderarts moeten bespreken.
    Er kunnen verschillende oorzaken zijn boor de bijziendheid. Ik kan helaas zo ook niet zeggen of er een relatie is met de groeiachterstand.
    Op onderstaan de website is meer info te vinden over oorzaken en behandelingen
    https://www.allaboutvision.com/conditions/refractive-errors/progressive-myopia-causes/

    Reageer
Reageer op: Groei achterstand kind


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief