Extreme jeuk in ogen

 • #1

  Beste Allemaal,

  Ik heb vanaf dat ik een jaar of 10 was altijd zachte lenzen gedragen zonder enige problemen. Echter kreeg ik begin 2019 (ik was toen 24) ineens jeuk in beide ogen. Dit begon met lichte roodheid en irritaties maar ontwikkelde zich richting de zomer naar zeer pijnlijke en branderige jeuk die op het dieptepunt zo erg was dat ik mijn ogen wel uit wilde krabben en soms bijna niet open kon krijgen omdat ze zo pijnlijk en plakkerig waren. Ik ben hiervoor in die tijd meermaals naar de huisarts geweest en heb allerlei druppels gehad. Dit waren vooral kunsttranen en op ten duur ook ontstekingsremmers, maar deze hielpen eigenlijk geen van allen. Ten einde raad ben ik op een vakantie in Griekenland naar de apotheek geweest en toen kreeg ik druppels die alle klachten in 2 dagen lieten verdwijnen. Eenmaal terug in Nederland mocht ik echter deze druppels niet meer van de huisarts omdat er cortisonen in de druppels zaten die niet over langere periode mochten worden gebruikt.

  Na de zomer bleef de jeuk, maar werd ook mijn zicht aan het linkeroog steeds slechter. Ik heb dit bij de opticien laten controleren en er bleek (waarschijnlijk door het vele wrijven) een keratoconus in mijn linker oog te zitten. Ondanks dat ik nog veel jeukklachten had, zagen de oogartsen van het UMC geen reden om te opereren en ben ik begin 2020 hieraan geholpen. Het herstel van deze operatie was erg lastig omdat ik absoluut niet aan het oog mocht zitten, maar het wel erg jeukte. Ondanks dat is de operatie geslaagd en is mijn zicht nu stabiel.

  De jeukklachten verdwenen echter niet, dus hiervoor ben ik nog 3 keer terug geweest naar het UMC om hier naar te laten kijken. Bij deze kijkonderzoeken is niks bijzonders aangetroffen, enkel wat bultjes aan de binnenkant van mijn oogleden wat zou kunnen duiden op allergieën. Deze heb ik laten testen en ik ben allergisch voor huisstofmijt en graspollen. Deze zouden wel jeuk kunnen veroorzaken, maar niet in de mate waarin ik het heb.

  Ik heb vanuit het UMC momenteel Ikervis 1mg/ml en Ketotifen 0,25 ml/mg die ik dagelijks 2 keer moet gebruiken. Door het gebruik van deze druppels heb ik weinig tot geen last van jeuk gelukkig, maar toch hoop ik op termijn zonder deze druppels door het leven te kunnen. Naast dat deze druppels extreem prijzig zijn, is het na 2 jaar nog altijd niet mogelijk om lenzen te dragen. Bij het dragen van lenzen, irriteren mijn ogen direct en voelt het erg onprettig en zelfs pijnlijk. Ik hoop echter op termijn een oplossing te vinden waardoor het dragen van lenzen weer mogelijk is. Het dragen van een bril is voor het normale leven een oplossing, maar aangezien het tijdens het voetballen en hardlopen niet echt handig is, hoop ik het toch af te kunnen wisselen.

  Is er iemand die deze klachten herkent of die tips heeft voor eventuele behandelingen? Ik hoor het graag! Als er nog vragen of opmerkingen zijn, stel ze vooral.

  Groet Abel

  Reageer
Reageer op: Extreme jeuk in ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief