maculadegeneratie '''natte vorm'' 23 jaar

  • #1

    Beste mensen,

    ik ben gister gediagnostiseerd met maculadegeneratie '''natte vorm''.

    Mijn oogarts vond dit zeer opmerkelijk omdat ze het normaal alleen maar voorkomt op oudere leedtijd (boven de 50). Dus zij wist niet zo goed wat ze er mee aan moest. En heeft mij doorverwezen naar een prof dokter, maar die afspraak ik pas over twee weken. Ik ben inmiddels behoorlijk ongerust geworden, het zit nu nog in een oog maar ik lees dat het vaak binnen 5 jaar ook in het andere oog komt. Hoe zal mijn toekomst er uit gaan zien et cetera, ik lees ook op internet dat voor de natte vorm op jonge leeftijd bijna geen behandelingen zijn…..kan iemand mijn gerust stellen? Of zijn er meer mensen die dit op jonge leeftijd hebben? Of baat hebben bij een behandeling..

    Reageer
    #2

    Dat is op jouw leeftijd inderdaad uitzonderlijk. Ik denk ook niet dat je veel mensen zult tegenkomen met gelijke ervaringen. Ik denk dat het goed is om toch even het consult met de prof af te wachten

    Reageer
    #3

    Voor een goede oogwerking zijn allerlei voedingsstoffen belangrijk; vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren, antioxidanten, enzymen enz. Denk aan stoffen als taurine, omega 3 luteïne, caroteen, vitamine A tm E, inositol, magnesium, zink selenium, borium, vanadium, msm, N-acetylcysteïne, enz. Zorgen voor de juiste stoffen kan oogklachten gunstig beïnvloeden. Evenwichtige voeding is natuurlijk de basis. Mensen die weinig of geen vlees eten kunnen bepaalde aminozuren tekort komen, zoals taurine, en tevens diverse vitaminen en mineralen. Eventuele medicatie, inclusief hormonale anticonceptie zorgt ook voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen.

    Verder natuurlijk factoren als beeldschermwerk en electrosmog. Metaalvrij slapen is ook beter voor je hele gezondheid.

    Reageer
    #4

    Voedingsstoffen kunnen inderdaad een belangrijke rol spelen bij het afremmen van de maculadegeneratie. Tot op heden is er enkel wetenschappelijk bewijs dat de zogenoemde AREDS formule en Omega 3 vetzuren het ziekteproces tot wel 25% af kunnen remmen. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld  AredsOmega van Oogvitaal (www.Oogvitaal.nl) die beide formules combineert in een capsule. Ik zou je in ieder geval willen adviseren je hier eens in te verdiepen. Wellicht kan het ook iets voor jou betekenen.

    Reageer
    #5

    M’n moeder gebruikt nu Duareds , staat op de gelijknamige website http://www.Duareds.nl , dit is ook areds2 en visolie , aangeraden door Deventer Ziekenhuis. Prijs valt mee; 12 maand voor 99 euro.

    Reageer
Reageer op: maculadegeneratie '''natte vorm'' 23 jaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief