Blauwe bult onder ribben dochter (4jr)

  • #1

    Sinds enkele weken heeft onze dochter een harde bult onder de ribben die groter en blauwer lijkt te worden. Ze heeft niet al te veel vet om de botten dus als ze zich uitrekt steekt de bult echt door de huid heen.
    Echt pijnlijk lijkt het niet te zijn.

    Weet iemand wat dit is?

    [attachment=1001]123.jpg[/attachment]

    Reageer
    #2

    Het lijkt zo op het eerste gezicht op een buikwandbreuk.
    Ga hier mee naar de dokter!

    Reageer
    #3

    Moeten we hier zo snel mogelijk mee naar de dokter ( als in vandaag spoedeisende hulp) of kan het wachten tot morgen?

    Reageer
    #4

    Misschien goed om vandaag even naar de huisartsenpost te gaan. Zeker omdat je het gevoel hebt dat de bult is gegroeid.

    Reageer
    #5

    Gister bij de huisarts geweest, vandaag naar ziekenhuis voor een echo.
    De huisarts heeft geen idee wat het kan zijn aangezien het nergens aan vast lijkt te zitten, je kan het vastpakken en bewegen zonder dat het pijn doet.
    Cyste kan niet omdat de huid dan rood had moeten zijn.

    Enig idee wat het kan zijn obv deze nieuwe info?

    Reageer
    #6

    Ik heb helaas ook even geen idee. Een buikwandbreuk zou eigenlijk niet zo beweeglijk moeten zijn.
    Toch maar even de echo afwachten. Laat even wat weten als jullie zijn geweest.

    Reageer
    #7

    De echo gaf weinig helderheid, zowel voor de radioloog als voor de specialist in Arnhem niet. Er zijn in elk geval 3 (losse) zwarte vlekken te zien op de echo waar geen doorbloeding in lijkt plaats te vinden. Heb verkleving van de lymfeklier voorbij horen als mogelijke oorzaak.Een infectie van de lymfeklier zou een optie kunnen zijn maar moet deze dan niet gevoelig zijn of rood?

    Aangezien ze in het duister tasten gaan de bevindingen richting de huisarts en moeten wij richting het Radboud in Nijmegen voor verder onderzoek. Op de vraag waarom we dan naar het Radboud moesten (waar denkt de specialist aan?) kregen we geen helder antwoord.

    Heeft dit te maken met de ontwikkeling (en vermoedens) van de zwelling of omdat het een ziekenhuis is met een hogere specialisatie op kinderen?

    Reageer
    #8

    Ik denk dat de verwijzing te maken heeft met de specialisatie.
    Met name het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc. Ben dan toch echt benieuwd wat er uiteindelijk uit gaat komen. Laat even wat weten als jullie in het Radboudumc zijn geweest. Ik wens jullie in ieder geval sterkte en uiteraard beterschap voor jullie dochter.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vanmorgen om 10h een telefoontje gekregen of we ons om 11h in Nijmegen wilden melden ivm een verwijzing van Arnhem naar een werkgroep in Nijmegen.
    Na onderzoek van een assistent, sr. co en arts is er een chirurg bijgehaald die eigenlijk direct de diagnose cyste onder de huid trok. Morgen nog een echo, volgende week wordt ze ingepland voor een operatie om alles te verwijderen.

    De cyste zat op een dusdanig vervelende plek dat ze in Arnhem dachten aan een lymfeklier die vergroot was. We kunnen na 2 dagen vol zorgen gelukkig rustig slapen vanavond

    Reageer
    #10

    Hartstikke fijn om te horen.
    Laat volgende week nog even weten hoe alles is verlopen.

    Reageer
Reageer op: Blauwe bult onder ribben dochter (4jr)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief