Cystiberry bij blaasontsteking ipv antibiotica goed idee?

 • #1

  In 2013 heb ik zo'n 6 keer een blaasontsteking gehad. Elke keer ben ik er vroeg bij geweest waardoor de antibioticakuur goed werkte.

  Ik volg al het advies op van de huisarts (goed wassen met speciale zeep voor/na seks, plassen direct na seks, veel drinken, veel cranberry drinken/capsules nemen om zuurgraad urine te verhogen) en gelukkig heeft dit effect!
  Alleen blijf ik wel alert voor nieuwe ontstekingen. Door de vele antib.behandelingen ben ik toch bang dat ik op lange termijn resistent wordt.

  Nu heeft Roter een nieuw middeltje: Cystiberry (http://www.cystiberry.nl/nl). Verkrijgbaar zonder recept, bij de drogist. Ze beweren dat dit een behandeling is voor beginnende blaasontsteking, maar ik ben een beetje skeptisch. Ik heb mijn huisarts gebeld, maar de assistente had nog nooit van het middel gehoord.
  Ik zou héél graag willen dat dit ook echt werkt als ik het weer voel branden (want op dat moment begin ik al met antib.), maar als ik het een kans geef en het toch niet werkt, ben ik bang dat ik te lang gewacht hebt en het evt een nierbekkenontsteking kan worden.

  Kan iemand hier meer licht op werpen? Het zou een uitkomst zijn als blaasonstekingen zonder antibiotica over zouden gaan!

  Reageer
  #2

  Ziet er betrouwbaar uit. Roter is wel een bekend merk. Waarom probeer je het niet gewoon?

  Reageer
  #3

  angst, denk ik 🙂 ze zeggen wel dat alles klinisch getest is, maar de resultaten kan ik nergens vinden.
  Ik wil niet resistent worden voor antibiotica, maar ik ben ook geen fan van zelf-medicatie.

  Ik denk er over na om toch de dokter nog een keer te bellen en vragen of ze er in kunnen duiken. Het zou me meer geruststellen als hij goedkeuring kan geven.

  Reageer
  #4

  Maar nu neem je toch ook cranberry capaules? Van welk merk is dat dat? Ik denk dat er niet zo verschil zit tussen de pillen die je nu slikt en dat van Roter. Hoofdingrediënt is toch cranberry.

  Groetjes

  Reageer
  #5

  Jawel, maar nu alleen preventief en niet als geneesmiddel.

  Roter beweert echt dat als je het voelt branden aan de cranberry kuur moet beginnen, dus als geneesmiddel. Voor mij is het een grote stap om van iets medisch over te stappen naar iets natuurlijks als geneesmiddel.

  Als preventief middel zou ik het niet kopen, veel te duur, maar als geneesmiddel zou ik dat wel verkiezen boven antibiotica.
  Wil ik dus alleen nog bevestiging of ervaringen dat het ook echt werkt...

  Reageer
  #6

  Ik ben het vandaag aan't uitproberen, ik hou je op de hoogte.... (bij het opstaan een branderig gevoel, rond 16u ben ik het gaan halen)

  Reageer
  #7

  Heel graag, Silke!

  Reageer
  #8

  hoi, ik gebruik het sinds 3 dagen want ook ik had weer last en het lijkt bij mij wel goed te werken.
  Ik had Roter even gebeld want ik had het op TV gezien en kon het eerst niet in de winkel vinden, en toen had ik ook even gevraagd hoe het nou zat, maar ze vertelden dat ze 2 jaar onderzoek hebben gedaan, dus dat klinkt wel goed. Ik maak de kuur af en hoop dat het werkt! Ik laat het ook nog wel even weten!!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij mij lijkt het voorlopig ook te werken. Ik moet er wel bijzeggen dat ik er gisteren een hoop meer heb genomen dan 2, want ik weet uit ervaring dat blaasontstekingen heel snel serieus worden bij mij (vaak binnen 12 uur al bloed in mijn urine).
  Ik heb er dus, toen ik het kocht, meteen 3 ingenomen en voor het slapengaan nog eens 4. Dit in combo met zo'n 6 liter water verspreid over de dag.
  Deze ochtend heb ik er weer 2 ingenomen en dat ga ik vanmiddag en vanavond ook doen.
  Ik ben dan, afhankelijk van hoe het voelt, van plan dan af te bouwen en erna terug over te schakelen naar goedkopere cranerries voor de komende weken, voor het geval het nog niet helemaal weg is.
  Het is inderdaad duur, maar als ik een paar keer per jaar 20 euro voor zo'n doosje moet uitgeven ipv antibiotica te nemen, dan doe ik dan eigenlijk met plezier... Want zoveel schrik voor resistentie!

  Reageer
  #10

  jeetje is dat niet heel veel op 1 dag? Of zou het dan beter werken? Ik doe zelf maar 2 per dag

  Reageer
  #11

  Ja ik weet niet of het zo'n verschil maakt, maar ik wou geen risicos nemen en ik weet dat bij andere cranberry pillen er ook 2 per dag staat, maar dokters aanraden dat je er rond de 8 moet nemen als het nietmeer preventief is. Dus hetzelfde hier toegepakt. Wou gewoon vermijden dat het snel erger werd...

  Reageer
  #12

  Goede berichten dus!
  Ik ben het eens met Silke, als het werkt geef ik hier graag 5 euro meer aan uit dan elke keer antibiotica te nemen. Weet alleen niet of ik gelijk zo veel meer pillen zou innemen dan voorgeschreven 😉

  Nog meer goed nieuws: ik heb Roter gemaild en de resultaten van de tests opgevraagd. Zonder moeilijk te doen heb ik deze ontvangen! De resultaten zijn niet 100% geweldig, maar voor mij wel genoeg overtuigend om toch Roter te gebruiken bij een volgende ontsteking.
  en tussendoor ter preventie de goedkopere capsules 😉

  heel erg bedankt voor de reacties!

  Reageer
  #13

  Ah super te horen van die resultaten! Hebben julie er vaak last van? Bij mij is het nu de derde keer op 6 maanden, en ongeveer de 10de keer op 8 jaar. Valt al bij al nog mee ivm sommigen, maar ik krijg het enkel van seks en ben van die 8 jaar wel 2 jaar single geweest.. En 10 keer op 6 jaar begint toch al (heb het vaak in "paren")
  Ik merk ook dat het steeds sneller serieus wordt. De eerste keren kon ik gemakkelijk nog een paar dagen zonder antibiotica, nu heb ik dus binnen de 12 uur urine in mijn bloed. En in stadium lijkt cranberrys etc geen oplossing meer.. (vandaar dus ook zoveel pilletjes :))

  Reageer
  #14

  Hier is het nu toch verergerd, zal toch richting dokter moeten gaan... 🙁

  Reageer
  #15

  Getver, succes ermee 🙁

  Ik heb ook alleen maar last als ik seks heb, dit jaar elke maand wel een keer infectie gehad. Behalve juni 🙂 Geen idee waar het dan precies aan ligt, maar nu ik alle adviezen van de dokter opvolg gaat het een stuk beter. Ik denk dat vooral het zuur houden van de urine en goed wassen voor en na seks belangrijke punten zijn, maar zelfs als ik dat doe en bv in het weekend iets te weinig drink, krijg ik er op maandag toch weer een.
  Op mijn eigen verzoek bij dokter heb ik nu standaard een doosje antibiotica in mijn tas voor als ik het weer voel branden.

  Helaas heeft de Cystiberry bij jou niet geholpen, Silke. Misschien werkt zo veel pillen tegelijk slikken toch averechts?
  Ik blijf doorgaan met preventie, maar als er toch weer een ontsteking ontstaat ga ik de Cystiberry zoals voorgeschreven proberen. Als het zover komt, laat ik wel weten of het bij mij wel werkt 😉

  Reageer
Reageer op: Cystiberry bij blaasontsteking ipv antibiotica goed idee?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief