blaasontsteking – tips

  • #1

    Ik ben 32 jaar en heb sinds mijn 13de chronische blaasontsteking. In de eerste jaren kreeg ik vaak een antibiotica kuur. Toen de uroloog als enige oplossing zag mij een dagelijkse dosis antibiotica te geven, werd het tijd om zelf een oplossing te zoeken om te zorgen dat ik niet resistent werd.

    Hopelijk heeft iemand wat aan mijn tips hieronder! Mochten er mensen zijn met andere tips dan kunnen we die hier wellicht uitwisselen.

    Succes & lieve groet!

    ------------------------------

    TIPS

    __Ik slik dagelijks, zonder uitzondering, 1500 mg vitamine C (time release).

    __Ik eet zo min mogelijk suiker en wit meel en drink geen alcohol. (Wit meel & alcohol worden in je lichaam vrij snel omgezet in suiker. Veel bacteriën leven van suiker dus ook de bacterie die zorgt voor de blaasontsteking).

    __Ik probeer zo veel mogelijk thee/water te drinken.

    __Ik plas ALTIJD na de seks.

    __Als ik de blaasontsteking voel opkomen heb ik geleerd dat warmte heel goed werkt! Ik maak een kruik en stop hem letterlijk tussen mijn benen, ga met een deken op de bank zitten, zorg dat mijn voeten warm zijn en drink een grote pot thee leeg.

    __Als ik niet thuis ben en ik voel een blaasontsteking opkomen, dan slik ik ibuprofen. Ibuprofen werkt ontstekingsremmend. Kijk wel uit dat je dit niet te vaak doet zonder maagbeschermers te gebruiken anders is het schadelijk voor je maag/slokdarm.

    __Mocht het, ondanks alles hierboven, toch erger worden dan drink ik een fles (ongezoete!) cranberrysap leeg. Te koop bij de biologische winkel.

    Reageer
    #2

    Heb je wel eens D-mannose geprobeerd?

    Reageer
    #3

    Antibiotica verstoren je darmflora, verstoren je immuunsysteem, bevorderen candidagroei en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Dit zou je moeten herstellen Onder andere met een goed probioticum en wat voedingssupplementen. Candida bevordert het ontstaan van blaasontstekingen. Eventueel pilgebruik ontregelt je eigen hormoonhuishouding, bevordert ook candidagroei, bevordert oestrogeendominatie en zorgt ook voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink. Ook verandert hij je vaginale milieu. Ibuprofen ontregelt ook je hormoonhuishouding en zorgt, door irritatie van de slijmvliezen, voor verlies van vele vitaminen en mineralen.

    Zou eerst aan je algehele gezondheid werken en dan pas kijken naar aanvullende middelen. Combinatiepreparaten zoals met beredruif en mannose helpen vaak beter.

    Reageer
Reageer op: blaasontsteking – tips


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief