Vaak plassen, geen blaasontsteking.

 • #1

  Hallo,
  Ik zit nu al een hele tijd met een vervelend probleem. Ik moet vaak plassen zonder enige andere symptomen. Ik heb geen pijn bij het plassen, geen bloed erbij, of geen buikpijn. Ik heb in mei 2011 voor het eerst een blaasontsteking gehad, ben toen naar mijn huisdokter geweest en heeft mij antibiotica voorgeschreven. Die heeft goed geholpen, maar de weken daarna had ik voornamelijk nog last dat ik 's ochtends veel moest plassen (een te kleine blaas dacht ik). Heb met een vriendin erover gepraat en zij zei dat het volkomen normaal was en dit ook heeft gehad na een blaasontsteking. In oktober 2011 had ik opnieuw een blaasontsteking en ben toen naar een andere arts gegaan, en die had mij Furadantine voorgeschreven. Was een blaaszuiverend middel en zou mijn blaasontsteking verhelpen. Na het gebruik van deze pillen kwamen alle symptomen terug dus ben ik weer terug naar deze arts gegaan. Hij opnieuw mijn plas onderzocht (ook naar lab gestuurd voor diabetes, chlamydia, etc te controleren) maar helaas niks gevonden. Toen heeft mij urispas (tegen een gevoelige blaas) voorgeschreven. Ik moest 1 per dag nemen, en ik voelde me direct in de hemel. Ik was blij dat ik eindelijk iets had dat hielp! Toen dit doosje leeg was heb ik een paar dagen voorbij laten gaan, maar het kwam weer terug. Ik ben terug naar deze arts gegaan en had mij een nieuw doosje voorgeschreven. Dit heeft weer geholpen voor enkele weken, en plots had het geen werking meer. Toen ik voor enkele weken een aantal km verderop zat ben ik naar een dokter daar in de buurt geweest, hij heeft weer men plas gecontroleerd maar weer niks te vinden. Ik had ook last gekregen van urine incontinentie. Hij schreef me Mictonorm (tegen overactieve blaas) voor en een voorschrift voor 9 kinesistbeurten voor bekkenbodemspieroefeningen. Deze oefeningen gingen goed, en de kinesist zei dat het vlot ging. Maar ondanks deze oefeningen heb ik nog steeds last van veel urineverlies. Ik heb Mictonorm verder genomen, en dacht een tijd terug er eens mee te stoppen om te kijken hoe het zou gaan.. Ik heb sinds kort weer last van vaak te moeten plassen, maar toch niet veel (maar wel te veel voor een blaasontsteking). Ik ben ten einde raad, kan iemand mij helpen??

  Reageer
  #3

  moet tegenwoordig ook veel plassen zonder da ik een blaasontsteking heb, soms lijkt het of men blaas gewoon ni leeggeraakt. ben echt ten einde raad

  Reageer
  #4

  Ik heb ook last van een te kleine blaas nadat ik een zware blaasonsteking heb gehad. Moet veel vaker plassen, lijkt wel of de inhoud van mijn blaas meer als gehalveerd is. De onsteking die ik had kwam nadat ik een abces aan nmijn dikke darm had gehad. Dus ik had veel minder weerstand. Heb toen anti biotica gehad, maar wat bleek, deze werkte niet tegen de bacterie die in mijn blaas zat. Al met al heeft mijn blaasonsteking bijna 3 weken geduurd, ben zelfs opgenomen in het ziekenhuis. Ook heb ik daarna nog een paar weken klachten gehad, dus kreeg ik weer anti biotica. Nu gaat het allemaal wel weer, maar heb toch nog beetje last bij het uitplassen. Ook is mijn blaas kleiner geworden, tenminste, zo lijkt het. Moet over 2 maanden nog terug komen bij de uroloog.

  Reageer
  #5

  Half jaar later, wat blijkt, mijn prostaat is ook onstoken en daar is de bacterie veel moeilijker uit te krijgen. Zit nu weer aan de anti biotica.
  Weer afwachten hoe dit afloopt, in het ergste geval wordt het chronisch.

  Reageer
  #6

  Hallo, ik reageer nu pas omdat ik sinds kort ook deze klacht heb, en had wat ge-googled en zodoende kwam ik hier terecht.
  Ik word er helemaal dol van zo vaak dat ik moet plassen, en verder ook geen klachten als alleen {mss vies praatje} sterk ruikende vagina naar oude urine vind dit heel genânt want ben steeds bang dat andere dat ook ruiken, en moet tig keer per dag inlegkruisje verwisselen omdat het dan doornat is!Ik leef momenteel onder veel stress mss is dat de oorzaak?
  En naar huisarts is eigenlijk geen optie want als ik word doorgestuurd naar specialist moet ik dat betalen van eigen risico en middels sinds kort ontslag kan ik dit eerlijk gezegd niet meer betalen, *gezondheid is niet te koop* wordt er altijd gezegd, maar daar ben ik het nu niet meer mee eens!

  Reageer
  #7

  ik heb het ook eens gehad terwijl ik geen blaasontsteking had.
  het bleek toen urine weg ontsteking te zijn.
  daar heb ik medicijnen voor gekregen en daarna was het over.
  kreeg het wel weer een keer terug ,maar dat was jaren later.

  Reageer
  #8

  Ha allemaal. Ik zit met een soortgelijk probleem. Alleen komt daarbij dat, doordat ik veel moet plassen, hierdoor veel vocht wordt onttrokken aan mijn darmen, waardoor ik behoorlijk last heb van harde ontlasting. Daardoor weer Pijnlijke onderbuik en druk op de blaas. Eigenlijk een soort van prikkelbare darm door ontwikkeld. Drinken doe ik genoeg, evenals bewegen, verstandig eten enz. Heeft iemand anders hier ook last van?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Freuletje. Kan zijn dat je wat tekorten hebt, zoals magnesium, zink, vitamine B. Ook zorgen voor de juiste vetten, zoals omega 3. Voor een goede darmwerking is het belangrijk dat je voldoende vet eet, wel beter in de vorm van olijfolie, roomboter dan margarine. Heb zelf wel goede ervaringen met appelvezels.

  Denk eerder dat het andersom is. Dat je meer plast doordat het vocht wordt onttrokken aan je ontlasting. Op internet kan je een en ander vinden over wat belangrijk is voor je darmen.

  Reageer
  #10

  @Catootje. Dank je voor de terugkoppeling. Het vreemde is, dat ik heel goed in mijn vitamknes zit, had zelfs in oktober vorig jaar een te hoge vitamine B 6 gehalte.

  Ik kook in kokosolie en eet vette vis (zalm en haring) 2 maal in de week..verder ben ik onder behandeling geweest bij een NAET therapeute voor oa voedselintolerants. Hierdoor eet ik zeer verstandig, dus ik vind het heel gek. Wat wel veranderd is, is dat ik in de overgang zit, hormonen doen rare dingen met iemand. Ik kijk sowieso op de door jou aangegeven site. Bedankt!

  Reageer
  #11

  @Catootje. Hartelijk dank voor je snelle terugkoppelling.

  Mijn vitamines zijn in december gecheckt en waren oké, zelfs een ietwat te hoge vitamine B6. Ook heb ik vorig jaar een NAET therapie gevolgd, waarbij o.a. voedselintolerantie is behandeld.hierdoor ben ik nog gezonder gaan eten. (Koken in kokosolie, 2 à 3 keer per week vette vis eten, biologisch, weinig zout, suiker, veel drinken enz.)

  Daarom vind ik het raar dat blaas (en darmen) zo ontregeld zijn. Ik ben wel in de overgang nu, misschien dat de hormonen hier debet aan zijn.

   

   

  Reageer
  #12

  hier ook constant plassen,dag en nacht.geen blaasontsteking en bij urologische onderzoeken alles ok.mijn uroloog gaf mij betmiga.een medicijn met veel bijwerkingen.iemand ervaringen

  Reageer
  #13

  ik heb bij soortgelijke klachten vesicare voorgeschreven gekregen.dit is ook tegen blaaskrampen. de blaas lijkt overprikkelt en komt bij mij hierdoor tot rust. doorbreken van de plas cirkel eigenlijk.

  Reageer
  #14

  via bevolkingsonderzoek bericht terug gehad dat ik bloed in ontlasting heb. wacht op onderzoek voor darmkanker. Nu heb ik het gevoel dat ik vaak moet plassen. Geen blaasontsteking volgens de huisarts. Ben nu zo bang dat ik darmkanker heb en die mijn blaas al aangetast heeft. Wie heeft ook zo iets?

   

  Reageer
  #15

  Hallo,

  Ik (man) reageer even op dit topic omdat ik o.a. hier terecht kwam toen ik zat te googlen naar mijn klachten (gespannen bekkenbodem). Misschien dat het een ander helpt die met hetzelfde probleem zit. Ik zat enorm met mijn handen in het haar en kreeg online nergens antwoorden gevonden. In het kort mijn verhaal...

  Ik kreeg opeens op een dag last van aandrang om te plassen terwijl ik niet hoefde. Het eerste waar ik aan dacht was een blaasontsteking. Naar de huisarts om urine in te leveren maar hier kwam niets uit. Dag later terug naar de huisarts, die dacht aan een prostaatontsteking ondanks dat er niets aangetoond kon worden.

  Anti-biotica gehad, klachten werden na een paar dagen nog erger. Non-stop enorme aandrang om te plassen, enorm veel pijn in balzak, lichte pijn onderrug en slapeloze nachten. De huisarts had geen idee wat het kon zijn, ze dachten eventueel aan nierstenen. Ik ben doorgestuurd naar het ziekenhuis, hier is mijn bloed/urine nogmaals gecheckt, echo/scans gemaakt van blaas/nieren/balzak, er kwam niets uit.

  Eind van het liedje blijkt het een gespannen bekkenbodem te zijn, waar ik na 6-8 weken vanaf ben gekomen dankzij een fysiotherapeut gespecialiseerd in bekkenbodem therapie. De huisarts en uroloog hadden nooit eerder meegemaakt dat een man z'on heftige klachten hierdoor kan hebben, ze zoeken niet snel in deze richting.

  Reageer
Reageer op: Vaak plassen, geen blaasontsteking.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief