Dochter 9 terugkerende uwi

  • #1

    Goedemorgen,

    Mijn dochter van 9jaar heeft al sinds haar 5e jaar aan de lopende band urineweginfecties. Ze loopt al jaren in het Sofia kinderziekenhuis. Hier heeft ze veel onderzoeken gehad, en een operatie. Ze had in haar plasbuis een huidflapje die is weggehaald in de hoop dat het weg zou blijven. Dit was helaas niet het geval. Ze heeft ook meerdere malen voor een half jaar onderhoudsantibiotica icm een plastraining om te kijken of hier wat aanpassingen te doen zodat het hopelijk beter gaat. Dit hebben ze tot 2x gedaan maar zonder succes. Ook heeft ze een tijd een scan apparaatje op haar buik gehad zodat ze sneller ging plassen omdat haar blaas ook vergroot is en ze dan leert eerder te kunnen gaan plassen. Ook dit zonder resultaat. In het ziekenhuis hebben ze alles al geprobeerd en ook daar zeggen ze dit heeft te lang al geduurd en we hebben niks meer op de plank qua onderzoeken. Ze heeft afgelopen jaar bijna een heel jaar onderhoudsantibiotica geslikt en ging heel goed. Ze had al een jaar geen doorbraak infectie gehad dus ze mocht stoppen met de antibiotica. Ze werd zelfs ontslagen in het ziekenhuis. Nu is ze 3maanden gestopt en je raad het al. Weer een positieve urine test.
    Alleen deze keer verloopt het wel anders. Ze is al bijna een week ziek. Begon met spugen en heftige buikpijn met een dag koorts. Ik dacht zelf aan een buikvirus wat momenteel heerst. Na 5 dagen ben ik naar de dokter gegaan omdat ze de eerste dag extreem heeft gespuugd en koorts had met heftige buikpijn, dag 2,3 en 4 extreme buikpijn, dag 5 weer heel veel spugen. Bij de huisarts werd ze nagekeken en vermoedde het noro virus. Ze wilde haar urine voor de zekerheid checken maat mijn dochter zei al dat hoeft niet want ik heb geen pijn bij het plassen. Ik voel me alleen máar beroerd. Toch haar plas gecheckt en ja hoor de test was erg slecht. Ze zei het teststripje ging er maar net in en was meteen positief. Ook hebben ze meteen een kweek gemaakt. Mijn dochter was vol ongeloof want ze zei meteen nou ik ben toch niet gek mam. Ik voel niks, ik hoef niet veel te plassen ik ben alleen maar beroerd. Ze slikt nu 2dagen haar medicijnen. Ze ziet er wel iets beter uit, ze eet weer iets maar geeft aan dat als ze op haar rug drukt ze pijn heeft. Ook doet haar Lies soms pijn. Ze heeft geen koorts maar wil het liefst de hele dag liggen continu kruipt ze in de foetus houding op de bank omdat ze dan weer pijn heeft. Zou dit dan toch een nierbekkenontsteking kunnen zijn? De huisarts zegt dat je dan extreme koorts hebt maar dat heeft ze niet. Wel gehad, en de tijd ervoor heeft ze ook tot 2x toe opeens een dag koorts gehad. Heeft iemand hier ervaring mee of hetzelfde mee gemaakt.

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Ik heb als tiener 3x nierbekkenontsteking gehad, dat begon na een gewone blaasontsteking die niet goed overging, wat zich vervolgens opbouwde naar rugpijn., niet fit zijn en vermoeidheid De eerste keer bleven die klachten een aantal weken aan,zonder andere verschijnselen en werd er eerst ook niet aan nierbekkenontsteking ontsteking gedacht maar aan overbelasting door sporten. Het is toen vanzelf over gegaan, waarschijnlijk werkte de kuur tegen de blaasontsteking nog genoeg door. De tweede keer ging het na een paar dagen over in vreselijke pijn en hoge koorts en heb ik een extra kuur gekregen.
    Bij de derde herkenden we het patroon na de blaasontsteking en bleef het weer bij rugpijn en niet lekker zijn, toen heeft de huisarts gelijk nog een kuur gegeven.
    Het kan dus zeker dat het bij jou dochter sluimert,maar niet doorzet omdat ze al zoveel antibiotica heeft gehad.

    Reageer
    #3

    Dat zou dus kunnen dat het sluimert.
    Blijf het telkens spannend vinden. Zijn toch je nieren en heel belangrijk. Deed jou rug toen heel de dag door pijn of het meeste als je er op druk of per ongeluk stoot?

    Reageer
    #4

    De eerste keer was het het een constant zeurend gevoel, daarom dacht de huisarts ook dat het overbelaste spieren waren,ik turnde toen erg fanatiek en had daarvoor ook al wat blessures gehad.
    De tweede keer was het een constante heftige pijn,met steken bij er op drukken of beweging, toen was het icm met hoge koorts gelijk duidelijk dat het een ontsteking was

    Reageer
Reageer op: Dochter 9 terugkerende uwi


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief