stekende pijn in mijn zij door plassen

  • #1

    Hallo,

    Al geruime tijd heb ik regelmatig een stekende pijn in mijn beide zijden.

    Dit gaat als volgt: plotseling moet ik héél nodig plassen, ik ga gauw richting het toilet en moet het dan echt heel even ophouden. Dan krijg ik meteen een stekende pijn, soort verkrampt gevoel in mijn beide zijden, aan de kant van mijn rug, rond de hoogte van mijn nieren. Tijdens het plassen blijft dit gevoel en na het plassen is het gevoel in mindere mate ook aanwezig en wordt gaandeweg minder, maar dat duurt soms wel een half uur.

    Het plassen zelf doet geen pijn, het brandt niet, mijn urine heeft geen vreemde kleur en ruikt ook niet raar.

    Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

    Reageer
    #2

    naar de huisarts, neem meteen ochtendurine mee.
    dit hoort niet. dus ga ermee naar een arts.
    Sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    De nieren zitten in een kapsel. Als de nieren 'verkrampen' voel je dit in de nierloges.

    Wacht niet te lang met plassen.

    Reageer
    #5

    Hee Linda,

    al bekend wat het probleem is? Ik ben erg benieuwd want ik heb exact dezelfde klachten, alleen heb ik het als ik veel gezwommen heb zoals nu weer tijdens de vakantie. Opeens moet je plassen en voel je de stekende pijn al opkomen en dat duurt inderdaad tot wel een half uur na het plassen.
    De pijn zit alleen aan beide zijden.

    Het begon bij mij vorig jaar tijdens de vakantie, ook altijd tijdens of na het veelvuldig zwemmen, eenmaal terug in nederland waren de klachten voorbij omdat er niet meer werd gezwommen maar nu in het tropische water van de caraibische zee is het weer zover.

    groetjes

    Rob

    Reageer
    #6

    Hoi Linda.

    Ik heb nu last van dezelfe klachten.
    ben je er al achter wat het is?
    Zou je me even een mailtje willen sturen.
    [email protected]

    Reageer
    #7

    Ik heb deze klachten ook ruim een week gehad, voelde het wel maar negeerde het gewoon (omdat het na het plassen weer langzaam wegtrok).

    Op een ochtend werd ik wakker met hele hoge koorts en kon alleen nog maar overgeven en huilen van de pijn, niks kon ik binnen houden was echt heel erg misselijk en beroerd.Ik lag echt te rollen van de pijn in mijn bed,s'avonds naar de huisartsenpost geweest en die verwezen mij gelijk door naar de spoed eisende hulp. Na een echo,bloedonderzoek en urine onderzoek hebben ze mij opgenomen. Ik bleek een nierbekkenontsteking te hebben.
    Mijn ontstekingswaarden waren erg hoog en er zat bloed in mijn urine ( was met het blote oog te zien) Uiteindelijk ben ik 3 dagen opgenomen geweest met hele zware antibiotica (kuur van 15 dagen) en de hele mikmak. na 20 dagen moest ik terug naar de uroloog en wat bleek..Er zaten nog steeds bacterieen in mijn urine dus hup weer een nieuwe kuur van 10 dagen.

    Vorige week kreeg ik weer dezelfde klachten 'pijn in rug tijdens plassen etc) Later op de avond zag ik weer duidelijk bloed in mijn urine dus weer naar de huisartsenpost geweest en bleek ik weer een blaasontsteking te hebben.
    Ik ben nog steeds onderbehandeling van de uroloog,morgen moet ik weer terug en krijg ik verdere onderzoeken.

    Ik ben trouwens een meisje van 19 jaar.

    Nou ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn verhaal,en luister optijd naar je lichaam want ik was ook eigenwijs en dat heb ik geweten ook !

    Reageer
    #8

    Hoi dames!

    Ik heb dit ook gehad, vorig jaar oktober!
    Ik had al een geruime tijd pijn bij het plassen, maar vatte het niet op als een blaasontsteking!
    Tot op een ochtend dat ik wakker werd, en krom naar beneden liep van de pijn!
    Ik ben naar de dokter geweest, en die dacht dat het een blindedarm onsteking was!
    Ben direct doorgestuurd naar het ziekenhuis, daar bleek het nierbekken ontsteking te zijn!
    Ik zal maar snel urine na de dokter brengen oid, want dit hoort niet!
    En nierbekken onsteking doet ontzettend pijn!

    Grtz Lianne

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hee Allemaal!

    Ik ben een meisje van 13 jaar. Zonet ging ik naar de wc, ik trok mijn plas iets terug (hield het even in ) En meteen kwam er een hevige steek in mijn buik, gelijk moeder geroepen. Ik lag te huilen van de pijn. Alsnel werd het minder (1,5 minuut ongeveer ) Maar ik heb nog een kwartier een zeurende pijn gehad. Mam denkt dat het blinde darm ontsteking is, en jullie.? Hebben jullie tips? Moet ik naar de dokter?

    Groetjes Myrthe

    Reageer
    #10

    Waar zat de pijn precies? Heb je ook pijn tijdens het lopen?

    Reageer
    #11

    Heb het ook gehad, een nierbekken ontsteking en die kwam ineens op. Een jaar daarvoor een aanval
    Gehad. Soort nierstenen (genegeerd) al deed het super veel pijn!!! Jaar daarna nierbekken ontsteking ineens.. Ontstaan vanuit een urinewegontsteking en nooit gevoeld. Met alles er op en er aan koorts, rillingen.... Enz.... Kruipen van de pijn. Nu antibiotica niet aangeslagen. Dus nog eens. En daarna niet meer gehad. Wel
    Regelmatig pijn in men zij ineens. En veel
    Buikpijn. Niet mee weggeweest. Vraag me idd toch af of het misschien kleine niersteentjes zijn. 🙂 vragen?

    Reageer
    #12

    Ik had dat een paar jaar geleden en bleef het maar negeren tot op de dag dat het onmogelijk werd. Ik was meteen naar spoed gestuurd! Het is verschrikkelijk. Vervolgens had ik wat meer moeite met lopen Enzo?

    Reageer
    #13

    Ik heb het al 4 jaar ofzo. Ze kunnen niks vinden. Urine soms wat bloed in en wat leuke's, maar zo weinig, dat ze er niks mee kunnen. 2 x al in mijn blaas gekeken door 2 verschillende urologen, maar ze zien er niets aan. Aan de ene kant went het wel, aan de andere kant zegt mijn gevoel nog steeds dat het niet klopt en er ooit wel wat uit zal komen.

    Reageer
    #14

    Al jaren en nogsteeds hiervan last, elke nacht 2 a 3 keer opstaan door de pijn aan de flanken. Na het plassen ebt het zij-pijn langzaam weg, en kan ik vervolgens weer een uur of drie slapen. Aantal malen in het ziekenhuis geweest, blaas onderzoek, nierscan, bloedonderzoek etc.... Maar nooit iets kunnen vinden.

    Die pijn ondervind ik alleen tijdens de slaap, of als ik lang op de bank heb gelegen.

     

    Reageer
Reageer op: stekende pijn in mijn zij door plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief