Wel de klachten maar geen blaasonsteking.

 • #1

  Hoi,

  Ik heb sinds maandag last van de kalchten die bij een blaasontsteking horen.
  Veel plassen de drang tot meer plassen dan er uit komt. Pijn bij het plassen. Buikpijn alleen niet continu. jeuk aan het uiteinde van me vagina. vandaag vond ik dat ik me urine erg goed kon ruiken tijdens het plassen, het stonk ook een beetje. qua kleur vind ik me urine lichtgeel, veel lichter dan normaal.

  Heb daarom gister urine naar de dokter gebracht om het te laten testen. Volgens hun was het geen blaasontsteking. Er zaten zelfs geen eiwiten in. (wat ze daarmee bedoelde geen idee)
  Ik ga de 28ste op vakantie en heb geen zin in gedoe ofzo. Ik begon met die zin omdat ik wou doorvragen waarom ik deze klachten dan heb of het iets anders kon zijn. Ze kapte me af en zei ik ga echt niet zomaar antibiotica voorschrijven hoor (was ik helemaal niet op uit:S)

  Ik wil gewoon weten of dit vanzelf over moet gaan of dat ik iets anders heb dan blaasonsteking!

  Ik denk zelf niet aan een soa aangezien ik 2,5 jaar een relatie heb. Sinds 1.5 jaar een spiraaltje. Sindsdien gebruiken we geen condoom meer. Mijn vriend heeft nergens last van.

  Ik heb al lange tijd gezeik bij me huisarts maar overstappen naar een andere huisarts geeft heel veel moeite enzo. (heb hiervoor al navraag gedaan bij me verzekering)

  Ik hoop dat jullie me beter kunnen helpen dan bij me huisarts!

  Reageer
  #2

  gewoon NOG een keer je 1e OCHTENDplas wegbrengen en vragen of het nog 1x getest kan worden(omdat je met vakantie gaat) en vraag om een SOA test, want helaas.. soms gaan mannen vreemd, dus je bent nooit 100% zeker.

  Beterschap, Brenda

  Reageer
  #3

  Een urineonderzoek op de praktijk is vaak voldoende om de ontsteking aan te tonen. De uitslag is meestal binnen een dag bekend. Van de urine wordt vaak ook een kweek gemaakt in het laboratorium: Bij vrouwen met hardnekkige infecties, bij zwangere vrouwen, bij mannen en kinderen, bij mensen met verminderde weerstand (bijvoorbeeld door diabetes) of met afwijkingen aan de urinewegen. De kweek toont aan welke bacterie de ontsteking veroorzaakt en welk medicijn daar goed tegen helpt. De uitslag van de kweek is binnen een week bekend.
  Opvangen en bewaren van de urine

  Voor het opvangen van de urine zijn geen speciale maatregelen nodig. Gebruik bij voorkeur de ochtendurine. Vang de urine op in een schoon potje en sluit dit goed af. Breng de urine binnen twee uur naar de praktijk. Bewaar het potje in de koelkast als u het pas later kunt brengen, maar breng het altijd binnen een dag.

  Lees verder in de folder over blaasontsteking van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU9a.htm

  Reageer
  #4

  Ik weet hoe zo'n onderzoek inelkaar zit maar dat doet er allemaal niet echt toe.
  T onderzoek is al gedaan en heeft niks uitgewezen???
  Kan hooguit zoals Brenda aangaf een 2e keer laten testen. Als ik maar niet zoals de vorige keer de vraag krijgt bent u niet zwanger??? (kreeg ik toen ook na een 2e negatieve uitslag)
  Lijkt mij dat als ze dat vermoeden er toch alarmbelletjes moeten gaan rinkelen daar aangezien ik een spiraal heb. Best gevaarlijke comobinatie dacht ik..
  Denk dat ik de weekendarts maar een kans geef.
  Vertrouwen in de zorgvuldigheid en kunnen van me eigen arts twijfel ik met de dag meer aan.
  Krijg eerder t gevoel dat ze voor t geld gaan dan t welzijn van hun patienten.

  Reageer
  #5

  Heb je dit gelezen?

  TOPIC: zwanger met spiraaltje??
  http://www.dokter.nl/forum/Zwangerschap/156577-zwanger-met-spiraaltje.html

  TOPIC: help me..kan ik zwanger zijn met koperspiraal???
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/192531-help-me..kan-ik-zwanger-zijn-met-koperspiraal.html

  Reageer
  #6

  Hoi Ilse,
  Nu heb ikze wel gelezen.
  Maar toch, ik ga er niet vanuit dat ik zwanger ben.
  Ik heb behalve het plassen totaal nergens last van.
  Zoals moeheid of buikpijn i.o.d.
  In mijn bericht doelde ik er ook niet op dat ik denk dat ik niet zwanger kan worden met spiraaltje hoor. Ik weet wel degelijk dat die kans bestaat.
  Ik bedoelde meer dat als de dokter dat zou zeggen ik zou verwachten dat ze me oproepen voor een afspraak ofzo omdat t natuurlijk gevaarlijk is.

  Verder kan ik zeggen dat ik nog wel vaak moet plassen en kleine beetjes maar t lijkt alsof dat nare gevoel minder word. Ik ben echt onwijs aan het drinken gegaan en granberry capsules gaan slikken (2 per dag) misschien dat dit geholpen heeft of t iets anders was dat zich vanzelf oplost??

  Wel bedankt voor het meedenken!

  Reageer
  #7

  heb de laaste tijd vaak dat ik een raar gevoel in me onderbuik en vagina krijg, alsof ik heel nodig moet plassen en het is geen blaasontsteking want dat heb ik gister laten onderzoeken, ook komt er een soort snotterig slijm uit mijn vagina, het is doorzichtig en ruikt bijna niet. ook moet ik vaak kleine beetjes plassen allemaal wel dingen die bij een blaasontsteking horen maar dat is het echt niet. iemand ervaring met dat ''kriebelige drukkende'' gevoel in je onderbuik en vagina ?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb dat gevoel ook ik ben al een half jaar bezig om zwanger te worden...
  Ik had mijn urine laten testen en dat was goed, dus geen blaasontsteking, maar heb wel al 4 dagen last van veel plassen en beetje branderig gevoel na het plassen, het ergst is het in de ochtend.
  Ik heb vaak blaasontstekingen gehad en dit was voor het eerst dat het er geen 1 was!
  FF afwachten maar of het zo is wat ik stiekem hoop...

  ikke

  Reageer
  #11

  Ik las jouw bericht en vroeg mij af, of je al weet wat je nu had/hebt. Ik heb namelijk ook deze problemen. Een twijfelachtige blaasonsteking, medicijnen gehad waar ik heel beroerd van werd, maar nog steeds die '' druk en dat kriebelende gevoel'' als ik plas en nog even daarna.Als ik geplast heb moet ik daarna nog eventjes.

  Reageer
  #12

  Heey iedereen, ik weet dat dit een hele oude discussie is (2010) haha maar ik wou toch even wat zeggen om wat mensen hier hopelijk mee te helpen en te informeren. Ik heb zelf ook jeuk gehad en pijn bij plassen en veel drang om te plassen. Ik heb mijn urine laten testen maar kwam uit dat ik geen blaasontsteking heb. Mijn huisarts zei dat je wel is blaasontsteking kan hebben zonder dat het te zien is in je urine dit is dan op een lastige plek van je urinebuis te zien waardoor je urine het niet kan aangeven. Je moet echt vragen om medicijnen tegen blaasontsteking als je dit hebt. Als ze dat niet willen doen kan je beter andere huisarts vragen. Het helpt namelijk wel als je dir medicijnen eenmaal hebt. De jeuk gaat er ook door weg (alhoewel ik daarvoor ook al medicijnen tegen schimmelinfectie heb gehad) maar die hielpen niet super omdat ik de symptonen van blaasontsteking had! Hoop mensen hierover genoeg geïnformeerd te hebben als ze op deze pagina komen! Gr.

  Reageer
  #13

  Hallo Sarah,
  Wat goed dat ik jou mail lees, ik heb namelijk ook precies hetzelvde als wat jij schrijft. Mijn huisarts heeft me fluconazol gegeven tegen de jeuk en bij mijn huisartsenpraktijk willen ze mij ook geen antibiotica geven, gelukkig had mijn moeder nog een kuur van twee maal daags 7 dagen liggen en ik ben halverwegen de kuur, de pijn met het plassen is veel minder geworden dus wat jij schrijft geloof ik direct! Bedankt!

  Reageer
  #14

  vraag of ze het op serk water zetten

  Reageer
  #15

  Hoi dames,

  Al enige tijd heb ik last van veel druk op mijn blaas, ik kan wel heel de dag doorbrengen op het toilet. Wanneer ik denk dat ik moet plassen moet er direct een toilet in de buurt zijn want ik moet dan ook gelijk en kan het nauwelijks ophouden.

  Naast het gevoel dat ik zo veel moet plassen heb ik jeuk aan mijn vagina rand die ik niet kan verklaren. Ik heb daarbij last van meer afscheiding en gebruik soms een tampon om me daarover zekerder te voelen want ik vind het vervelend als het in mijn ondergoed komt.

  Als ik op het toilet zit probeer ik te persen omdat ik het gevoel heb dat mijn buik vol zit maar er komt dan niets meer.

  Heeft iemand dit gevoel ook of kun je het verklaren? Dan mag je reageren en misschien help je mij enorm! Ik heb al eens een vaginale schimmel gehad maar dat was toch wel anders dan dit.

  Trouwens, ik heb al 2,5 jaar een vaste relatie en we hebben wel gemeenschap (zonder condoom, ik ben wel aan de pil). Mijn vriend gebruikt op dit moment een antibiotica kuur, maar dit kan toch geen effect hebben?

  Reageer
Reageer op: Wel de klachten maar geen blaasonsteking.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief