kalk ontdekt bij echo, in buik

 • #1

  hallo gister echo gehad,nu zag de arts kalk onder in me buik denk in me baarmoeder was ,het was vlak boven me schaamstreek.wat kan dat inhouden?hij vroeg of ik kinderen haden hoe oud de laatse was,en zei tegen radioloog dat hij het moest noteren.iemand enig idee wat het kan zijn?

  Reactie
  #2

  kalkspatten horen er niet.
  de vraag hoe "oud je bent en of je kinderen hebt" komt voor uit de vraag of ze de baarmoeder verder willen onderzoeken/behandelen, als er een kinderwens is, moet daar rekening mee worden gehouden.
  Microcalcificaties, zoals die kalkspatten genoemd worden, wijzen op een ontsteking of soms op het begin van tumoren.
  Nader onderzoek is dus gewenst of ze houden het in de toekomst goed in de gaten of ze veranderen.
  Brenda A

  Reactie
  #3

  Aangezien u uw bericht onder nieren heeft geplaatst, ga ik ervan uit dat er kalkafzettingen gevonden zijn in de nieren.

  Bij nierstenen (nefrolithiase) kunnen kleine brokjes materiaal, vaak op basis van calcium (kalk), fosfaat en urinezuurkristallen aanleiding geven tot steenvorming.

  Deze nierstenen kunt u zien met behulp van een echo of op een röntgenfoto.

  Reactie
  #4

  Als nierstenen losraken uit de nier kunnen ze in de urineleider, die vanaf de nier naar de blaas loopt, terechtkomen. Dit kan hevige pijn veroorzaken. Deze krampende pijn wordt koliekpijn genoemd.

  Reactie
  #5

  De dokter vraagt de calciumtest vaak aan als onderdeel van een medische controle om een indruk te krijgen van de algemene gezondheid.

  De dokter kan de calciumtest ook aanvragen wanneer klachten wijzen op een te veel of te weinig calcium in het bloed. Klachten die passen bij te veel calcium zijn bijvoorbeeld moeheid, verlies van eetlust, misselijkheid, overgeven, darmverstoppingen, buikpijn, vaak moeten plassen en toegenomen dorst. Klachten die passen bij te weinig calcium zijn onder meer buikkrampen, spierkrampen of tintelende vingers.

  De calciumtest kan ook worden gebruikt om aandoeningen op te sporen die gepaard gaan met een verstoorde calciumhuishouding. Patiënten met nierfalen hebben bijvoorbeeld vaak verlaagd calcium in hun bloed. Andere aandoening met de afwijkende calciumwaarden zijn bijvoorbeeld schildklierziektes, darmziektes, kanker en ondervoeding. Als bij iemand borst-, long-, hoofd/nek-, nierkanker of de ziekte van Kahler is vastgesteld, zal ook een calciumtest worden aangevraagd.

  Verder wordt de test gebruikt om te controleren of bij patiënten met een verstoord calciumpatroon behandeling met calciumtabletten of vitamine D effect heeft.

  Reactie
  #6

  bedankt voor de reacties,maar het was recht onder me navel waar de arts zat met de echo dus weet niet of van nier of komt kan wel want huisarts dacht het ook tijd geleden toen ik aanval had gehad,maar uit urinekweek is niks gekomen ook geen bloed in urine,gister kwamen ze er bij toeval achter dat ik kalk had bij echo voor me verdikking boven litteken in buik na blindedarmoperatie.zal het aan huisarts moeten vragen als hij uitslag van gister binnen heeft,maar meer reacties zijn welkom

  Reactie
  #7

  huisarts gebeld voor de uitslag van de echo,schijnt wondvocht te zijn maar maak me meer druk om die kalk die gevonden is en huisarts heeft er niks over gehoord dat vroeg ik dus nu woensdag maar ff op heelkunde vragen wat dat nu inhoud dat kalk en waar het precies zat denk zelf baarmoeder ivm de vraag over kinderen

  Reactie
  #8

  Blijkbaar is er niets aan de hand. Recht achter de navel zitten ook de ruggewervels...

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  als het over me ribben gaat hoeft ie toch niks over kinderen te vragen?denk niet dat het iets daarmee te maken heeft hoor blijft gissen dus nog paar dagen dan vraag ik het in ziekenhuis woensdag moet ik erheen dus nog paar dagen in spanning,zit me wel dwars namelijk als het in me baarmoeder is dan moeten ze wel verder kijken denk ik toch?

  Reactie
  #10

  Calcium in de baarmoeder worden meestal veroorzaakt door een IUD. Gebruik je een spiraaltje?

  Calcifications kunnen ook wijzen op een leiomyoom uteri, een vleesboom in de baarmoeder.

  Ook allerlei interne aandoeningen kunnen kalkafzettingen veroorzaken, maar dat is meestal in de nieren.

  Reactie
  #11

  nee ik heb geen spiraaltje ofzo,gebruik gewoon de pil en heb 2kinderen de jongste word 10 dit jaar,en aangezien de1ste reactie over kalkspatten ging nu weet ik niet of dat zo heet hoor maar zit wel in mehoofd want daarin gaat het over een infectie of begin van tumoren,dat had die vrouw geschreven.

  Reactie
  #12

  Een vleesboom is ook een mogelijkheid

  Reactie
  #13

  Een vleesboom (myoom): dit is een goedaardige verdikking van spierweefsel in de baarmoederwand. Soms is een echo nodig om een myoom aan te tonen.

  Reactie
  #14

  nou vandaag was de controle in ziekenhuis gevraagd over die kalk die ze hadden gezien bij echo,nou ze weten van niks reageerde beetje raar zo van zal wel niks zijn dan anders hadden ze wel opgeschreven,maar ik heb 2keer gehoord dat die man van echo zei dat het genoteerd moest worden,en die verdiking is vocht bij litteken moet vanzelf weg gaan zei hij oke,maar dat kalk blijft dus de vraag,ben meteen doorgelopen naar huisarts met de vraag over dat kalk nu word ik straks gebeld dus ben beniewd wat er nu gaat gebeuren.

  Reactie
  #15

  Ik ben natuurlijk nu wel erg benieuwd. Ik volg deze discussie al een tijdje omdat ik hier eerder over gehoord had.

  Reactie
Reageer op: kalk ontdekt bij echo, in buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief