Last van zwaar urineverlies

 • #1

  Goededag,

  Ik heb sinds 4 maanden last van zwaar urine verlies 's nachts en overdag (bijna altijd een nat bed en ik verlies overdag meer dan 8 keer urine van een scheut tot mijn volledig blaasinhoud). Ik ben hier 3 maanden geleden mee naar mijn huisarts gestapt en heb een urine en bloed onderzoek gehad en heeft mijn arts medicatie voorgeschreven, maar dat werkt niet. Mijn huisarts wilt vasthouden aan medicatie, maar dat is tegen mijn wens. Ik draag door mijn urine verlies nu tena men broekjes, maar ik lek snel en ik moet na elke keer dat ik urine verlies een schoon broekje aan doen en dat is heel duur. Mijn huisarts wilt niet luisteren naar mijn wens om over te stappen naar goed passend incontinentie materiaal voor een beter dagelijks leven en de zekerheid van droge kleding. Ik vindt het niet erg om zelf naar goed incontinent materiaal opzoek te gaan en te betalen, maar ik heb online gelezen dat ik het gewoon vergoed kan krijgen. Wat moet ik doen?

  Reageer
  #2

  Neem contact op met je zorgverzekeraar. Leg de situatie uit. Ze kunnen je een gecontracteerde leverancier geven waar je dan het nodige materiaal kunt bestellen dat door de zorgverzekeraar wordt vergoed

  Reageer
  #3

  Dat kan, maar ik heb een machtiging van de huisarts of een arts nodig om het vergoed te kunnen krijgen. En mijn huisarts doet moeilijk.

  Reageer
  #4

  Heb je het dan al besproken met je zorgverzekeraar?

  Reageer
  #5

  Nee maar dat is wat alle incontinentie materiaal leveranciers op hun website hebben staan. Je moet kunnen aantonen dat je incontinentiematerial nodig heb door middel van een machtiging van een arts.

  Reageer
  #6

  Dan overleg het toch eerst maar eens met de zorgverzekeraar. Doorgaans hebben die allemaal een zorgmanager die daarbij kan helpen. Heeft de huisarts je niet verwezen naar een bekkenbodemtherapeut? Hoe oud ben je?

  Reageer
  #7

  Heb je zelf een idee waardoor het urineverlies is ontstaan?

  Reageer
  #8

  Mijn huisarts heeft me niet doorverwezen, ik ben transvrouw van 23 jaar en ik heb dus geen idee waarom ik incontinentie heb. Ik kan mijn plas gewoon bijna niet meer ophouden en ik plas ongeveer elk uur. Dus ik weet het ook niet.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ben je onder behandeling bij een specialist? Gebruik je medicijnen?

  Reageer
  #10

  Als je mijn eerste bericht had gelezen dan heb ik duidelijk gezegd dat mijn huisarts plas medicatie had voorgeschreven, die het aantal plas momenten zou moeten verminderen, maar het heeft 1. geen werking en 2. Wil ik een hulpmiddel dat er voor zorg dat ik mijn urine verlies kan managen door de dag en nacht heen en niet dat de aantal keren van urine verlies verminderd wordt. want dan heb ik nog steeds urine verlies.

  Reageer
  #11

  En ik wil gewoon iets kunnen dragen, waardoor ik niet ban hoef te zijn voor een natte broek en ik vind het niet erg als ik me dan om de paar uur zou moeten verschonen. Ik voel me daar het prettigst bij. En niet medicatie.

  Reageer
  #12

  En ik zou graag naar een bekkenbodemcentrum willen gaan.

  Reageer
  #13

  Ik had je eerste bericht gelezen hoor. Ik kan ook begrijpelijk lezen. Vroeg alleen of je nog (andere) medicijnen gebruikte. Die wellicht een oorzaak zouden kunnen zijn. Ik probeer te helpen een mogelijkheid te vinden dat je aan incontinentie materiaal kunt komen.
  Neem contact op met je zorgverzekeraar. Wellicht kunnen die bemiddelen wat de huisarts betreft

  Reageer
  #14

  Ik zal mijn zorgverzekeraar wel een keer bellen. In de tussen tijd ga ik denk ik langs een benu apotheek voor advies over wat soort incontinentiematerial handig is al ben ik meer geneigd naar een slip vorm in plaats van pants aangezien ik veel urine verlies en ik met pants mijn onderkleding elke keer uit moet trekken als ik wil verschonen en de kans op lekken is ook groter. Ik heb mijn huiswerk gedaan over incontinentie en alle opties daar om heen.

  Reageer
Reageer op: Last van zwaar urineverlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief