Zeurende aandrang om te plassen

 • #1

  Ik heb al een paar jaar met ups en downs een continue zeurende aandrang om te plassen. Geen pijn. Het plassen zelf verlicht het zeurende gevoel maar komt snel weer terug. Kwam vanuit het niets. Ik kan het wel redelijk makkelijk ophouden maar het is zeer vervelend. Urologen vinden niks. Bekkenbodemfysio had ook weinig effect.

  Heb wel wat angst- en spanningsklachten altijd gehad trouwens. En het rare is: na het drinken van een redelijke hoeveelheid alcohol zijn alle klachten verdwenen. En ik zat een tijdje in een rouwproces en toen waren ook alle klachten weg. Uiteindelijk komt het zeurende gevoel steeds weer terug als alles weer “normaal” is. Zou het dan toch een psychische oorzaak kunnen hebben? Het voelt zo echt....

   

  Reactie
  #2

  De fysieke klachten zijn er ook, maar dan nog kunnen ze een psychische oorzaak hebben

  Reactie
  #3

  Is het dan zo dat als ik aan mijn psychische problemen ga werken, dat de klachten kunnen verdwijnen?

  Reactie
  #4

  Dat is dan wel de bedoeling. Je was bij een bekkenbodemfysiotherapeut. Heeft die een overspannen bekkenbodem gemeten en vastgesteld?

  Reactie
  #5

  Soort van. Eigenlijk had ik gewoon geen klik met deze fysio. Was steeds van: probeer dit maar of dit maar. Geen duidelijke handvaten. Wel intern onderzoek gehad, waarbij sommige gebieden wat zeurderig waren. Misschien toch maar eens een andere fysio proberen? Echte meting heb ik niet gehad.

  Heb ook een anale fissuur. Telkens bloed bij het afvegen. Kan dit door de spanning in de bekkenbodem komen? Heb nu wel een crème die lijkt te werken. Aandrangklachten gingen zelfs weer een tijdje weg met die crème.

  Reactie
  #6

  Dan zou ik toch naar een andere bekkenbodemfysiotherapeut gaan die de spanning van de spiren meet

  Reactie
Reageer op: Zeurende aandrang om te plassen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief