Witte slierten in urine

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een 28jarige man en onlangs zit ik al 4 en halve maand thuis met veel buikpijnklachten voornamelijk achter en rondom de navel. Per 24 uur ongeveer 15 keer naar de wc en moet ik ongeveer 2/3 keer eruit in de nacht om te urineren. Ook heb ik veel diarree, geen concentratie, vermoeidheid en slijmverlies uit de anus. Verschillende onderzoeken (coloscopie met biopt, mri, ct scan en ontlastings en urineonderzoek) bij de MDLarts gehad en niks mocht baten. Sinds een maand ongeveer houd ik de urine nauw in de gate en heb ik ongeveer 7/10 keer witte sliertjes (soms lijken het wel lange wormpjes). Hierop zei de mdl arts geen verstand te hebben van urine en moest ik de huisarts informeren voor een verwijzing naar de uroloog. Na de eerste keer urine ingeleverd te hebben werd ik gebeld dat ze niks konden vinden. Dat vond ik vreemd want had verse urine opgevangen met extra de sliertjes erin. Doorgegeven dat ik de dag erna terug zou komen met ochtendurine en niet weg ging voordat bevestigd werd dat er daadwerkelijk iets inzit. En er werdt inderdaad bevestigd dat er iets inzit en ze zouden het onderzoeken. Op dezelfde dag gebeld dat ze er niet uitkwamen en ik se volgende ochtend (7uur) verse urine naar het lab in het ziekenhuis moest brengen. Die ochtend had ik extra lang mijn plas in gehouden, geplast en weg gebracht met duidelijk de sliertjes erin. Zelf heb ik ook nu al vaker urine opgevangen in een potje en gekoeld, de slierten verdwijnen niet. Onlangs de huisarts gebeld en ze zagen wederom niks in het urineonderzoek, wat erg raar is aangezien ze juist iets moeten onderzoeken, hoe kan dat nou niks zijn? Hierbij een foto van de urine sliertjes, herkent iemand dit? Ik ben echt ten einde raad hierdoor.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ben je wel al bij een uroloog geweest?
    Lossen de slierten op in de urine?

    Reageer
    #3

    Ben je voordat de klachten ontstonden in de tropen of subtropen geweest?

    Reageer
    #4

    Nee de slierten lossen niet op, die blijven op de bodem liggen. En nee ik ben nog nooit in een tropisch land geweest. Ik zou graag naar de uroloog willen. Maar uit het vooronderzoek met urine 'kwamen geen afwijkingen in voor'. Terwijl je ze wel duidelijk ziet (soms heel dun en soms dikkere slierten.

    Reageer
    #5

    Je moet toch op een verwijzing staan bij je huisarts. Als ik zo naar de foto kijk, doen de slierten mij denken aan parasieten...

    Reageer
    #6

    Danku, op aandringen heb ik toch een afspraak gekregen bij de Uroloog maar kennelijk nemen ze het allemaal niet zo serieus. De huisarts kwam met dat het afscheiding van de blaaswand zou kunnen zijn, een soort eiwitten. Al weet ik dat eiwitten juist schuim veroorzalen en niet zulke sliertjes. Heeft u nog tips voor de afspraak bij de uroloog?

    Reageer
    #7

    Eiwitten kunnen sliertjes veroorzaken en hoeven niet te schuimen. Maar met een beetje schudden zouden ze wel (gedeeltelijk) op kunnen lossen.
    Als je de kans hebt en naar de uroloog gaat neem dan meteen urine mee waarin de sliertjes zitten

    Reageer
    #8

    Ik zal zorgen dat ik voor het onderzoek wat van die sliertjes meeneem. Ze zijn inderdaad niet oplosbaar en het zakt naar de bodem van het potje waar het gewoon dagenlang blijft liggen. Verder zijn er testen gedaan op eiwitten, bloed en sperma onder het sediment. Ze zagen onder het sediment sporadisch een leuko maar wel wat ronde bolletjes, zijn geen ery's maar ze kunnen het niet verklaren bij de huisarts vandaar dat ze het naar het lab hadden gestuurd. Die koppelde dus terug niks te hebben gevonden. Gevoelsmatig dat ze de slierten onderin nieteens hebben opgemerkt/onderzocht terwijl ik het bij het afgeven duidelijk erbij heb gezegd dat het om de slierten ging. Bedankt voor de snelle reacties.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nou maar even afwachten dan tot bij de uroloog

    Reageer
    #10

    Ja gelukkig bied de huisarts zelf wel een goed luisterend oor, en heeft de afspraak ook doorgegeven met spoed. Hoop dat de uroloog de klachten kan verhelpen maar tot die tijd is elk advies of gedachtegang erover welkom.

    Reageer
    #11

    Er zullen wat testen gedaan moeten worden. De uroloog zou eventueel zo'n sliertje wat nader kunnen bekijken

    Reageer
    #12

    Goededag,

    De uroloog heeft plas met de zakkende draadjes naar het lab gestuurd om de urine na te laten kijken. Daar kwam uit dat er veel granulocyten (ontstekingscellen) en bacteriën in zaten (op de uitslag staat ook: ontsteking met bacteriën en hematurie) wat dan volgens de uroloog de witte zichtbare slierten zouden moeten zijn en dat zou te wijten zijn aan mijn gespannen bekkenbodem. Ik ben hier niet echt heel erg van overtuigd en dan nu mijn vraag, zouden die slierten ook daadwerkelijk ontstekingscellen en bacteriën kunnen zijn en normaal zijn?

    Reageer
    #13
    1. Excuses er staat geen aanwijzing voor hooggradige urotheel neoplasie (tps 2): de ontsteking met hematurie. Terwijl de uroloog zei dat er wel veel granulocyten zijn gevonden wat ontstekingscellen zouden moeten zijn en bacteriën en dat die sliertjes dus dat zijn.
    Reageer
    #14

    Een ontsteking valt niet te wijten aan en gespannen bekkenbodem. Dan zou er toch een urineweginfectie of iets dergelijks moeten zijn. De slierten zouden van een infectie kunnen zijn. Bespreek het met de huisarts en vraag om een kuur

    Reageer
    #15

    Volgens de uroloog was antibiotica niet nodig.

    Anderhalve week geleden ook weer harde brokjes in de urine gehad (ik dacht aan niersteentjes) met urenlang napijn en nog vaak troebele urine en de rare slierten en buikpijn. Gister een cystoscopie gehad door een andere uroloog in hetzelfde ziekenhuis waar ik erg zenuwachtig voor was. Ik nam onderstaande foto's mee en hij zei dat hij er niet erg van schrok en het neerslaande zouten waren en het (wederom) valt te wijten aan mijn gespannen bekkenbodem, waar ik al wat maanden dure therapie voor volg zonder succes tot nu toe... graag een mening wat u of jullie vinden van deze foto's en of dat allemaal gewoon normaal is in de urine. Heb de foto's wat verkleind voor het uploaden maar wel zodat u het duidelijk kunt zien allemaal.

    [blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]
    Bij deze foto was het wit direct neergeslagen  en deed het het lang napijn met nog wat harde witte brokjes achterblijvend in de urinebuis die langzaam omhoog kwamen.

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: Witte slierten in urine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief