blaaskanker

  • #1

    bij mij hebben ze een poliep in de blaas gevonden en dat blijkt kanker te zijn alleen weet ik nog niet of het goed aardig is of kwaad aardig maar hij moet er wel uit gehaald worden zijn er nog meer mensen die dit hebben mee gemaakt?

    Reageer
    #2

    Bij mij is vorige week woensdag ook de diagnose blaaskanker gesteld. Binnen, nu inmiddels, 5 week zal de tumor middels een kijkoperatie verwijderd worden. De dag daarna een blaasspoeling met cytostatica. (chemo)

    Niet om je te ontmoedigen, maar in 95% van de gevallen is het kwaadaardig. Eigenlijk spreek je ook alleen in dat geval van blaaskanker. Toch is het over het algemeen een goed te behandelen vorm van kanker, die bijna nooit uitzaait.

    Veel sterkte toegewenst voor de komende tijd.

    Reageer
    #3

    ik ken er wel een paar die dit hebben meegemaakt.
    je hoort pas of het goed of kwaadaardig is na de operatie, ik hoop dat het allemaal meevalt en wens je veel sterkte.

    Reageer
    #4

    dankje voor jullie reactie,maar ik heb nog een vraagje weet jij toevallig hoe lang je in het ziekenhuis moet blijven?

    Reageer
    #5

    Toen ik mijn opname besprak werd er 3 dagen genoemd. Nu weet ik niet tot in hoeverre ik ook werkelijk 3 dagen in het ziekenhuis moet liggen. Hoop eigenlijk zelf in de loop van de 2e dag, na de blaasspoeling, naar huis te mogen, of anders de 3e dag na het ontbijt. Heb de opname verder niet met de uroloog besproken, dus wie weet.

    Reageer
    #6

    oke dan want ik heb het ook niet gevraagt hoe lang ik moest blijven dus vandaar.

    maar ik zou ook binnen 6 weken geholpen worden maar het zijn er nu al 7 en het kon nog wel even duren voor dat ik aan de beurt ben minstens tot 8 augustus.

    maar een vraagje? heb jij ook telkens pijn dan met plassen vooral in de urineleiding en onder in de buik.

    en weet jij toevallig hoelang het duurt voor dat je de uitslag te horen krijg?
    ik ben gewoon vergeten omdat eigenlijk te vragen.

    groetjes en jij ook sterkte verder he..

    Reageer
    #7

    7 week is best heel lang en vervelend. Hoop zelf mijn oproep van het ziekenhuis eerder te hebben, hoewel er van te voren wel is aangegeven dat ik maar weer contact op moest nemen als ik binnen 6 week nog niets gehoord had.

    Zelf heb ik eigenlijk vrijwel geen klachten gehad. Een aantal keren rode urine en zelfs een keertje puur bloed. Verder een aantal keren dat ik niet in staat was mijn blaas volledig leeg te plassen en vrij veel aandrang had. Dit werd trouwens opgevolgd door bloedstolsels, die ook de mogelijke oorzaak daarvan zijn.

    Wat betreft de uitslag of het goed- of kwaadaardig is kan ik je niet veel verder helpen helaas. In principe is er alleen sprake van blaaskanker wanneer de tumor kwaadaardig is. Of ze die diagnose op voorhand stellen, omdat het vrij voor de handliggend is, of dat ze hem ook kunnen stellen op basis van de groeiwijze van de tumor en onderzoek van de urine (zonder verder onderzoek van weefsel) weet ik niet. Ik geloof dat de uitslag van weefsel bij onderzoek door de patholoog de volgende dag wel bekend zal (kunnen) zijn, gezien de korte houdbaarheid van het weefsel.

    Reageer
    #8

    nou ik hoop voor jou dat het snel gebeurt dan ben je er vanaf. ik moet nog wel een tijdje wachten. maar ik denk dan ook wel dat het niet zo erg is anders hadden ze wel eerde geholpen toch..

    maar volgens de arts moet het er wel uit anders krijg ik nog meer klachten zij die dus ik wacht wel af.

    groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    heej heej

    ik heb eigenlijk nog een vraagje tegen mij werdt helemaal niks gezegt over die blaasspoeling die jij krijgt(cytostatica). kan ik dat dan ook verwachten?

    groetjes

    Reageer
    #10

    Er wordt volgens mij niet altijd gekozen voor blaasspoelingen bij een oppervlakkig groeiende tumor. (hoewel ik me kan voorstellen dat urologen er snel toe geneigd zijn) Blaasspoelingen zijn in dit geval ook met name om het risico op terugkeer van een tumor te verkleinen.

    Op basis waarvan de uroloog het exact besloten heeft weet ik niet, hoewel hij wel erg nadrukkelijk erin was dat ik met mijn 24 jaar toch wel heel erg jong ben en ook vrij duidelijk erin was hoe belangrijk het is dat ik onder controle blijf staan. Bij mijn uroloog ben ik ook de jongste patiënt met blaaskanker, de op één na jongste is 28 meen ik.

    Reageer
    #11

    ja dat is inderdaad jong ik zelf ben 45 jaar en dat vonden ze al jong. ze zeggen ook dat het bij vrouwen minder vaak voor komt. mja we moeten er maar het beste van hopen. en we gaan er van uit dat het goed komt. ik vindt het dan ook echt tries voor jou om dit allemaal mee te moeten maken.

    gr

    Reageer
    #12

    niet alleen het beste van hopen, maar zorg dat je de beste behandeling kijgt!
    dus als de tumor ook echt IN de blaaswand zit, als het nodig is: verwijdering van de blaas!!!
    Sterkte en beterschap, Brenda

    Reageer
    #13

    heej heej
    ja inderdaad ik weet ook nog niet in hoevere de kanker in de blaas want zit. dat zou de operatie wel uit maken neem ik aan. maar tot die tijd moet je maar afwachten ook al duurt het nog zo lang. momenteel vindt ik de pijn het belangrijkste als die weg is.want dat is soms niet uit tehouden.

    gr

    Reageer
    #14

    Vervelend van jouw pijnklachten. Heb je dit alleen met het plassen of ook de rest van de tijd? Als je er echt mee zit zou ik, als ik jou was, zeker eens met de uroloog of huisarts het gebruik van pijnstillers bespreken, mocht je dat nog niet gedaan hebben.
    Met de huisarts of uroloog bespreken is ook beter met het oog op de werking van pijnstillers. Je kan beter regelmatig weinig slikken zodat de werkzame stof in kleine hoeveelheden in je bloed aanwezig is dan in één keer een iets hogere dosis slikken.

    De bedoeling van een operatie is natuurlijk om de oorzaak van klachten weg te nemen, maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat je in de tussentijd de symptonen niet mag bestrijden.

    Zijn de pijnklachten trouwens de klachten waarmee je naar de uroloog bent gegaan of zijn deze er later bijgekomen? Er bestaat namelijk ook een kans op urineweginfecties bij blaaskanker.

    Heel veel sterkte toegewenst voor de komende tijd. Hoop dat je ondanks je zorgen ook nog een beetje kunt genieten van het mooie weer.

    Reageer
    #15

    heej N N

    nou ik loop al meer dan een jaar met pijn klachten meestal heb ik 2 weken in de maand last. bij mij zit het echt bij plassen en onder in me buik trekt dan naar me liezen.

    ik heb van de week mijn huisarts gebeld voor andere pijnstillers en die helpen mij wel een beetje het is nu wel uitehouden allen snachts slaap ik dan wel slecht maar verder gaat het wel weer een beetje beter gelukkig.

    bij mij begonnen de klachten met een blaasonsteking. de ene keer had ik gruis in de urine en een andere keer had ik bloed. zo is het begonnen. en toen heeft mijn huisarts mij naar een uroloog gestuurt voor verdere onderzoeken en daar kwam dan uit dat ik een poliep had en dat blijkt dan kanker te zijn zij de arts.

    groetjes
    ps ik geniet ook van het heerlijke weer en ik ben blij dat jij dat ook doe.

    Reageer
Reageer op: blaaskanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief