Prostaatvergroting en behandelmetodes

  • #1

    Bij mij is onlangs prostaatvergroting vastgesteld. Volgens echo en PSA waarde goedaardig, zegt uroloog. Ik krijg nu pilletjes en per half jaar controle.

    De prognose is dat het in 2 tot 5 jaar operatief behandeld moet worden omdat de klachten dan groter worden. De standaardklachten zoals slappe straal, niet uitplassen en nadruppelen heb ik (nog) geen last van. Ik kon ineens helemaal niet meer plassen en ging dus met spoed naar het ziekenhuis.

    De operatie gaat met buisje in de penis en dan wordt de opening daar vergroot. Volgens de uroloog zijn er nieuwe methodes met bevriezen, verbranden en ultrasoon.

    Ik vind daar wel wat over op internet, maar in relatie met kwaadaardige vergroting.

    Wie kan mij aan meer info helpen o.a. Waarom dat niet gelijk wordt gedaan. De pilletjes hebben bijwerkingen w.o. Het minder goed op kunnen houden (helaas al mijn lot na twee dagen) en minder pilletjes leiden weer tot het met spoed naar het ziekenhuis moeten. Op beide zit ik niet te wachten.

    Reageer
Reageer op: Prostaatvergroting en behandelmetodes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief