Lymfevocht in urine?

 • #1

  Ik plas al een 2-3 jaar lang troebele melkachtige urine. Dit niet elke keer als ik moet urineren maar dit varieert zeer sterk. Soms heb ik er pas 1x om de 3-4 dagen last van, soms 1x per dag en er is ook een periode geweest dat ik er zo goed als geen last meer van had (enkele weken).

  Tijdens deze periode zonder troebele urine deed ik dan ook niets anders qua levensstijl.

  Ik ben al vele malen naar een arts/nefroloog of uroloog geweest, elk onderzoek dat men deed was negatief. Tal van urine onderzoeken, een abdominale scan, 24u urine (hoewel er hier iets mis was gegaan dacht ik), blaascheck, prostaat, ... Geen enkele test levert resultaat op.

  Vandaag ben ik voor de zoveelste maal naar de uroloog geweest. Hij vertelde mij dat urologisch gezien alles in orde was. En dat de nefroloog blijkbaar had opgeschreven dat hij vermoedde dat het lymfevocht was dat in m'n urine terecht kwam (nefroloog had me dit in persoon niet vertelt).

  Ik vroeg hem of ik nog eens een afspraak moest maken met de nefroloog. Hij zei dat het niet per se nodig was aangezien het niets levensbedreigend is, toch had hij in heel z'n carrière nog niets zoals dit gezien.

  Indien ik de urine opvang en even neerzet, zakt er een substantie naar de bodem toe. Ook indien ik azijn toevoeg, verdwijnt deze substantie volledig.

  Op bijgevoegde foto zie je dit normaal gezien duidelijk.

   

  Ik merk ook zeer sterk op dat indien ik een zeer zware, vetrijke en grote maaltijd eet, ik veel meer 'troebele urine' uitplas.

  Of kan iemand me vertellen wat het net is.

  Wat kan ik nog doen? Is het effectief dit lymfevocht? Misschien een second opinion bij een andere nefroloog? ... In principe voel ik me best gezond maar na het opzoeken van deze (zeldzame) ziekte vind ik het toch wat angstaanjagend.

   

  De foto/bijlage mag verwijderd worden na het bekijken ervan. dankuwel

   

  Reactie
  #2

  "Ik merk ook zeer sterk op dat indien ik een zeer zware, vetrijke en grote maaltijd eet, ik veel meer ‘troebele urine’ uitplas." Maar dat heeft dan niks met lymfevocht te maken.
  Of het daadwerkelijk lymfevocht is kan met onderzoek worden vastgesteld.

  Reactie
  #3

  Hmm vreemd. Wat zou het dan kunnen zijn? (Als ik het even google, zou 'chylurie' eventueel verholpen kunnen worden dmv een vetarm dieet?)

  Ik zal best nog eens contact opnemen met de nefroloog dan. Hartelijk bedankt

  Reactie
  #4

  Ik zou het eens proberen met een vetarm dieet

  Reactie
Reageer op: Lymfevocht in urine?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief