Langdurige troebele urine wit brokken

  • #1

    Man 22j

    Ik heb nu al zo'n goede 2 jaar last van troebele en zelfs melkachtige urine. Tijdens het plassen wordt mijn urinestraal vaak zeer witkleurig en ook wat dikker

    Ik ga al gedurende het begin van deze troebele urine naar de huisarts, uroloog en nefroloog. De nefroloog heeft al een grondige test gedaan met 24u urine, bloedtesten, gewoon staaltjes afgenomen etc. Er komt maar niets uit de bus vallen. De uroloog had een scan genomen van mijn abdominalen, waaruit ook niets gebleken was.

    Toen ik de 24u urine moest opnemen merkte ik op dat er veel witte brokken zaten in de bus waar ik in moest urineren. Verder ook gewoon immens troebele urine. (zie afbeeldingen). Als de urine een 'beetje' troebel is, zie ik precies vaak gewoon witte spikkels in het toilet.

    Het is altijd wel zeer confronterend als ik zo plas. Dit gebeurt ongeveer 1x per dag maar niet altijd even hevig zeg maar. Soms is het licht troebel met wat witte spikkeltjes of afscheiding, maar soms is het ook supertroebel.

    Ik ben al getest geweest op heel veel dingen getest geweest. Maar er is maar niets dat er mis is. Voorgaande keer was er getest op iets met chyla... Maar dan zou er iets naar boven moeten rijzen in de urine, dit gebeurde ook niet.

    Deze ochtend moest ik naar de nefroloog bellen omdat mijn calcium en vitamine D te hoog was (één van de twee, maar weet zelf niet meer welke, er was in ieder geval een vreemde verhouding tussen de twee), maar nu blijkt dat mijn bloedwaarde toch in orde zijn. De nefroloog wou nu zelf eens een kijkje nemen naar de urine. Maar dat is mijn laatste 'hoop', zo blijkt.'s Ochtends heb ik het niet vaak, voornamelijk 's avonds maar het kan ook 's middags optreden bv. Vind er geen structuur in.

    Wat ik wel moet zeggen is dat na ik zeer troebel geurineerd heb, dat ik het de keren nadien niet direct meer heb.Ik heb ook het gevoel dat het iets met eten te maken heeft, vaak na een vettige maaltijd kan het wel eens zijn dat ik zeer troebel plas (vorige 2x dat ik sushi gegeten had was het echt super troebel), maar dit is ook weer niet altijd...

    Ook nog wel iets onaangenaams dat ik heb is dat na het urineren ik vaak een soort zeurende en drukkend gevoel krijg links-midden en links-boven van mijn buik, maar hiervoor had destijds de uroloog al een scan gedaan maar men vond niets.

    Misschien ook nog wel vernoemenswaardig is dat ik recentelijk ook 'drijvende ontlasting' heb, maar weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben of er een verband is tussen de twee.

    Als ik azijn bij de urine toevoeg, wordt hij glashelder (zie afbeeldingen), weet niet goed wat dit wil zeggen?

    Ik ben werkelijk ten einde raad en het is absoluut niet plezierig. Voor zover ik mij kan herinneren is deze urine ontstaan rond de periode dat ik vegetarisch ben geworden of een reis naar zuid Frankrijk heb gemaakt, maar nu eet ik terug gewoon...Welke stappen kan ik nog ondernemen of wat zou het eventueel kunnen zijn?

    Alvast mijn hartelijke dank. Hopelijk vind ik op dit forum wat terug over wat het eventueel zou kunnen zijn.De foto's mogen verwijderd worden na ze bekeken zijn aub.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Om nog verder te verduidelijken: er is reeds onderzoek gedaan naar de standaardafwijkingen binnen urine en bloed. Verder kwamen soa testen ook negatief terug. En ten laatste is er gezocht naar iets van chyl..., in de 24u urine geloof ik dat er ook gezocht werd naar fosfaten.

     

    Reageer
    #3

    Net terug van laatste afspraak met de nefroloog.

    Hij heeft een lijkje genomen naar de jrine en stelde vast dat dit inderdaad vreemd was. Hij wist niet wat het was maar het was zeker niet levensbedreigend???

    Nu ook wel sterk het gevoel dat het na eten van vettig eten is. Zo heb ik bv. de afgelopen weken 3x sushi gegeten en telkens nadien is het zeer! troebele urine. Verder zitten er ook wat witte stukjes in...

    Zou ik opteren voor een second opinion ergens anders?

    Reageer
    #4

    Misschien moet je eens een tijdje wat minder vet eten...

    Reageer
    #5

    Ik heb precies het zelfde!!! Ook drijvende ontlasting erbij....  Ze vinden wel sporen van bloed in de urine maar verder nog niets... Weet jij inmiddels meer?? Groetjes van een lotgenoot..

    Reageer
    #6

    ik heb precies hetzelfde! Ze kunnen niets vinden in de urine... Weet je inmiddels meer??

    Reageer
    #7
    • bij vegetariërs wordt vaker enigzins troebelere urine geobserveerd. <u>troebele</u> urine kan wijzen op UWI. verandering v geur urine, pus in de urine en neerslag zijn symptomen v/e UWI.
    • urine is licht zuur (±6), het tolerantiebereik ligt tussen 4,5-8. de pH v urine is oa afh v voeding.
    • <u>vegetarisch = hogere pH-waarde (alkalisch)</u>. diereneters, vasten, jicht = laag (zuur).
    • te hoge (basische) pH-waarden = UWI.
    • ochtendurine = 5-7, licht zuur tot neutraal.
    • na maaltijd = basisch: 8. (=resultaat v/e grotere productie v maagsap na de maaltijd)
    • bij alkalische urine die een tijdje bewaard wordt, en door de inwerking v bacteriën, zullen de fosfaten uitkristaliseren en de urine troebel maken. In een zuur milieu blijven deze fosfaten in opgeloste toestand.
    Reageer
    #8

    Is er nog iets uitgekomen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb precies het zelfde weet ook niet wat het jij wel gr Wes

    Reageer
    #10

    Ik heb precies hetzelfde nergens komt wat uit

    Reageer
    #11

    Een oorzaak kan zijn dat je lichaam te weinig maagzuur aanmaakt. Vet eten wordt daardoor niet goed verteerd. Daarnaast kunnen er ook meer bacteriën en schimmels in de darmen groeien dan normaal.

    Reageer
Reageer op: Langdurige troebele urine wit brokken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief