Vaak (kleine beetjes) plassen

  • #1

    Sinds 6-8 weken moet ik erg vaak plassen. Vooral wanneer ik eenmaal geplast heb, moet ik soms wel 2 tot 4 keer teruglopen naar de wc omdat ik gelijk weer drang voel om te plassen. Meestal volgen er inderdaad wat druppels of een klein plasje. Ik heb het idee was uitplassen moeilijk gaat, de laatste druppels moet ik er soms echt uitpersen.

    Mijn blaas voelt vaak gespannen/vol. Vooral 's nachts ondervind ik veel hinder van het vaak plassen.

    Mijn urine is in de afgelopen periode meerdere keren onderzocht op blaasontsteking  (ik ben hier ook erg gevoelig voor). Maar dit is dit keer niet het geval. Wat kan het dan zijn?

    Ik ben een half jaar geleden bevallen en ik heb in het afgelopen half jaar 2x een blaaskatheter gehad ivm ziekenhuisopname.

    Reageer
    #2

    Is je urine door de huisarts onderzocht of in op kweek gezet in het laboratorium?

    Reageer
    #3

    Eerst 3x bij de huisarts, hier is het ook telkens op kweek gezet. Daarna is er nieuwe urine opgestuurd naar het laboratorium.

    Reageer
    #4

    De huisarts kan niks op kweek zetten, dat zal toch in een lab moeten gebeuren. Heb je de uitslag van de test van het lab al terug?

    Reageer
    #5

    Ja, ook de uitslag van het lab zegt dat ik geen blaasontsteking heb.

    Reageer
    #6

    Dan raad ik je aan om een verwijzing te vragen voor de uroloog

    Reageer
    #7

    Daarnaast zou je ook nog nar een bekkenbodemfysiotherapeut kunnen gaan, om je bekkenbodemspieren te laten meten. Een overspannen bekkenbodem kan namelijk dergelijke klachten ook veroorzaken

    Reageer
    #8

    Hallo

    Ik ben van de week naar de dokter geweest voor andere klachten dan wat ik zo aangeef,  ik was vergeten te vermeldden dat ik een brandend gevoel heb (niet bij het plassen) en vaak plassen. Er werd toch een CRP test gedaan en dat was gewoon perfect.. ik ging naar huis met het idee dat als ik een blaasontsteking had de CRP wel verhoogd was. Maar thuis begon ik te twijfelen, kunnen zij een blaasontsteking ook in het bloed zien. Of alleen in de urine?

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Of misschien candida oid

    Reageer
    #10

    Bij een urineweginfectie hoeft dat niet altijd meteen in het bloed te zien zijn

    Reageer
    #11

    Dus het kan gewoon zijn dat ik een urineweg infectie heb?

    Reageer
    #12

    Dan ga ik terug namelijk.

    Reageer
    #13

    Ik kan het niet uitsluiten

    Reageer
Reageer op: Vaak (kleine beetjes) plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief