Vaak plassen

  • #1

    Ben een vrouw van 42 jaar en moet de laatste dagen veel meer plassen als gewoonlijk. Voel na een uur weer aandrang. Urine ziet helder en heb voor de rest geen andere klachten. Drink niet meer als gewoonlijk en ben niet bekend met diabetes. Wat zou het kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Hoe vaak moet je dan plassen op een dag?

    Reageer
    #3

    Is om het uur, dus erg hinderlijk. Wat moet ik doen?

    Reageer
    #4

    Ga in ieder geval naar de huisarts voor een urine onderzoek. Misschien toch een aankomende blaasontsteking. Maar 6-10 x plassen op een dag is niet zo raar. et is iets warmer weer, dus zul je waarschijnlijk ook iets meer drinken. Ook je bekkenbodemspieren kunnen er een rol in spelen.

    Reageer
    #5

    Omdat ik ook andere klachten kreeg, (pijnlijk branderig gevoel),  heb ik mijn urine weggebracht voor onderzoek bij HA. Daar kwam uit dat er geen infectie was te zien of geweest is. Heel fijn, maar de klachten zijn er.  Weet u of tijdens een urineonderzoek ook gekeken wordt naar eiwitten, glucose ect in de urine, of richten ze zich alleen op een infectie?

    Reageer
    #6

    Bij de huisarts wordt in de regel gecheckt op bacteriën en bloedspoortjes

    Reageer
Reageer op: Vaak plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief