Witte sliertjes ochtend/nacht urine

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik merk sinds kort op dat ik met ochtend urine of als ik midden in de nacht moet plassen soms ietwat troebel is en soms witte sliertjes of iets dergelijks. Dacht eerst dat het luchtbelletjes waren maar dat is het denk niet want die gaan na verloop van tijd kapot.

  Iemand enig idee wat dit kan zijn? Overdag heb ik dit allemaal niet. Heb een foto toegevoegd met hoe het eruit ziet maar weet niet of het goed te zien is.

  Alvast dank!

  Mike

  Reageer
  #2

  Je hebt niet toevallig een zaadlozing gehad voor het slapen gaan?

  Reageer
  #3

  Soms wel maar afgelopen nacht bijvoorbeeld dus niet en de foto is van deze ochtend plas.

  Reageer
  #4

  Als het blijft verschijnen, ga dan naar de huisarts vor een urineonderzoek

  Reageer
  #5

  Ja alleen het lastige is denk dat ik het niet elke ochtend of nacht heb. Stel het zou er op dat moment niet in zitten, hebben ze dan alsnog wat aan mijn urine of heeft het dan weinig zin?

  Reageer
  #6

  Ook dan kan de urine gecheckt worden op eiwitten

  Reageer
  #7

  Ok want het is mij bekend dat er geregeld kleine beetjes bloed worden gevonden in urine onderzoeken. Ben ook lichtelijk hypochonder dus dat soort nieuws wordt ik meestal niet heel blij van. Ondanks dat er tegen mij wordt gezegd dat het maar heel weinig is. Is dat normaal of zijn die witte sliertjes iets anders (geen bloed oid)?

  Reageer
  #8

  De witte sliertjes zijn geen bloed.
  En bloedsporen in de urine is inderdaad een vrij normaal verschijnsel

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Duidelijk, ik zal kijken of het aan blijft houden. Gek genoeg heb ik het idee dat het wellicht komt sinds ik karnemelk drink laat ik de avond. Maar dat zal wel niet logisch zijn.

  Wat is een goed richtpunt om aan te houden om wel of niet urine te checken? 2 dagen achter elkaar dit verschijnsel? Een week?

  Reageer
  #10

  Een week. Stop ook eens met het drinken van de karnemelk in de avond

  Reageer
  #11

  Nou gestopt met karnemelk helemaal even, maar is toch nog blijvend hoor.
  Het is denk 2 dagen weggeweest (donderdag en vrijdag) maar gisteren was het er weer ineens.

  Ik ben het wel beter gaan bekijken en ik moet eerlijk bekennen dat het geen sliertjes zijn, lijkt meer op hele kleine belletjes die geclusterd zijn. Soms verdwijnen ze (gedeeltelijk), wat dan lucht zal zijn maar ook deze ochtend weer heb ik het en ik spoel niet door in de nacht omdat ik anders mijn kinderen wakker maak.

  Dus slierten zijn het niet, maar belletjes wel, wat kan dit toch zijn? Ik kan me ook niet herinneren dat ik dit eerder heb gehad (of ik heb er niet echt op gelet).
  Verder nergens echt last van geloof ik, vorig jaar oktober had ik wat branderig gevoel maar dat heb ik nu al een hele tijd niet meer.

  Alvast bedankt weer voor het meedenken.

  Reageer
  #12

  Dat zal dan gewoon een beetje schuim zijn. En dat is dus helemaal niet zo vreemd. Dat ligt dan toch vooral aan eten en drinken.

  Reageer
  #13

  Maar is dat niet gek dan dat het niet verdwijnt (die belletjes)?

  En ook dat het soms wel en soms niet is? Deze ochtend bv 2x geplast toen niks en net rond 3e weer en toen weer wel.

  Wat ik al zei heb er eigenlijk nooit veel aandacht aan besteed maar toen het me vorige week opviel blijft het nu natuurlijk extra opvallen.

  Reageer
  #14

  Het is toch een vrij normaal verschijnsel.

  Reageer
Reageer op: Witte sliertjes ochtend/nacht urine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief