Geen idee wat er aan de hand is

 • #1

  Ben een man van 24 jaar en heb sinds anderhalf jaar geleden consistent 'last' van troebele urine. In de ochtend heb ik er namelijk nooit last van, dan is de urine amberkleurig en 'relatief' helder.

  Maar vanaf de middag tot het einde van de dag gebeurt het wel eens dat ik zeer troebele urine uitplas, af en toe is de urinestraal gewoonweg wit. Deze witte urinestraal is soms aan het begin van de plasbeurt maar ook aan het einde.

  Af en toe brandt  het ook als ik de urine uitplas maar zeker niet altijd.

  Ik heb ondertussen al meerdere bezoeken gebracht aan de huisarts, uroloog en recentelijk ben ik ook naar de nefroloog geweest. Het probleem hier is dat ik plaatselijk altijd in een potje moest plassen en de urine toen altijd helder was.(ik heb het niet altijd last, soms is de urine troebel, soms ook niet) Men vond hier nooit iets mis aan, alle resultaten waren in orde, buiten een beetje te hoge calcium onlangs maar dat was niet al te veel boven de maximumwaarde.

  Ik denk van de +- 5 urinestalen die ik al heb binnengebracht over een periode van anderhalf jaar+, er eentje tussen zat die troebel was, hier hebben ze ook niets in gevonden.

  Verder heb ik niet echt klachten buiten soms na het plassen van de troebele urine dat ik een vreemd/zeurend gevoel in de buikstreek voel, weliswaar ook niet altijd.

  Vandaag heb ik nog eens een urinestaal binnengebracht (mijn huisarts breekt z'n hoofd erover en vindt het heel mysterieus) en wat bleek, er zaten vandaag zelfs witte brokjes in en de urine was immens troebel. Ik heb de huisarts niet kunnen spreken, heb de urine gewoonweg aan de secretaresse afgegeven. Aanstaande vrijdag moet ik bellen voor resultaten en hoop dat er iets uit de bus valt.

  Ik heb ook een aantal keren de test gedaan door azijn toe te voegen aan opgevangen urine. Er ontstaan dan 2 lagen, de bovenste laag is zeer helder en een onderste echt witte laag. Ik vermoed dat watgeen het in mijn urine ook is, naar onder zakt. Hier was een perfect onderscheid tussen.

  Tenslotte heb ik hier ook zelf urinetests/strips die ik af en toe hanteer als mijn urine troebel is, alle waarden zijn ok (van proteïne, bloed, keto, ...) behalve de Ph-waarde die naar 6 of 7 ging dacht ik.

  Ik vroeg me af of hier iemand mij kon zeggen wat het eventueel zou kunnen zijn... Ik breek mijn hoofd er namelijk al vrij lang over. Ik kan er wel mee leven maar het is altijd wel confronterend als je naar beneden kijkt in het toilet en het gewoonweg immens troebel is. (Laat staan de sporadische klachten van brandende urine en het zeurend gevoel).

   

  Als jullie willen, post ik er hier ook wel een foto van.

   

   

  Reactie
  #2

  De witte urine hetzij als gevolg van ernstige ontsteking en de aanwezigheid van pus in de urine, of als gevolg van een medische aandoening genaamd (fosfaturie), een medische goedaardige aandoening veroorzaakt door een toename van kristallen van fosfaat in de urine.

  Reactie
  #3

  Net telefonisch contact gehad omtrent de uitslag van de urinetest. De urine die ik had ingeleverd was enorm troebel met witte brokken in.

  De secretaresse aan de telefoon vertelde mij dat ze een uitgebreid onderzoek hadden gedaan en dat alles in orde was en er niets mis was met de urine.

  Hoe kan dit? Ik heb zwart op wit bewijs dat mijn urine zeer troebel is. Ik heb dit al meer dan anderhalf jaar? En toch vertellen ze mij dat er niets mis mee is?

  Misschien nog maar eens een afspraak bij de nefro- of uroloog maken?

  Ik ben echt ten einde raad.

   

   

  Reactie
  #4

  Vraag dan eens een verwijzing voor de uroloog

  Reactie
Reageer op: Geen idee wat er aan de hand is
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief