Plasprobleem

  • #1

    Al 4 jaar lang heb ik moeite met plassen. De aandrang voel ik niet, terwijl mn blaas voller en voller wordt. Om mijn blaas te kunnen legen, moet ik me concentreren en proberen te ontspannen. Dit lukt niet altijd, wat gepaard gaat met veel angst. Urodynamisch onderzoek en cystoscopie gehad. Niks bijzonders uitgekomen. Ik ben inmiddels 23 jaar. Iemand die dit herkent? En er een oplossing voor weet?

    Reageer
    #2

    Ben je met die klachten ook al bij een bekkenbodemfysiotherapeut geweest? Het zou door overspannen bekkenbodemspieren kunnen komen.

    Reageer
    #3
    • Ik ging naar een bekkenbodemfysio zonder succes. Er werd inderdaad gezegd dat ik overactieve bekkenspieren heb en mijn blaas wat is uitgerekt. Inmiddels ook bij de neuroloog geweest. Zij konden ook niet verklaren waarom ik geen aandrang meer voel. Echter er is geen oplossing voor gegeven of behandeling of verder onderzoek gedaan. Ik had zelf graag nog een mri scan gewild, maar dat doen ze niet.
    Reageer
    #4

    En de uroloog had er ook geen oplossing voor?

    Reageer
    #5

    De uroloog verwees mij naar een bekkenfysio. Daarnaast gaf hij als oplossing zelfkatheteriseren. Maar dat is voor mij geen oplossing.

     

    Reageer
    #6

    Ga dan voor een second opinion naar een andere uroloog in een ander (academisch) ziekenhuis

    Reageer
    #7

    Ik ben zelfs bij 3 verschillende urologen geweest...

    Reageer
    #8

    De angst zou hier een belangrijke rol in kunnen spelen. Heb je ook al eens met een psycholoog hierover gepraat?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    In het begin ging ik naar een psycholoog die er niks mee kon.. sinds kort ga ik naar een ander psycholoog. In de hoop dat deze wel gaat helpen.

    Ik ben er eigenlijk naar benieuwd of er nog onderzoeken gedaan kunnen worden bij iemand met zo'n probleem. En of een mri nuttig kan zijn.

    Reageer
    #10

    Een MRI is weinig zinvol. Een cystoscopie is meest aangewezen onderzoek

    Reageer
Reageer op: Plasprobleem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief