Gevoel dat je te weinig plast

  • #1

    Ik zit een tijdje al met een probleem... Een paar weken geleden had ik het tegenovergestelde. Toen had ik juist het gevoel dat ik veel te veel plaste dan normaal en nu heb ik het gevoel dat ik te weinig plas. Ik maak me een beetje zorgen... in die tijd waarin ik veel moest plassen heb ik vaak m'n plas opgehouden, en kwam er later achter dat het slecht was voor je nieren en blaas als je vaak plas ophoudt. Het plas ophouden heb ik wel redelijk lang gedaan en ging pas plassen als ik het echt niet meer volhield. Nu moet ik juist te weinig plassen... Ben bang dat ik nierproblemen heb gekregen hierdoor bijvoorbeeld nierinsufficiëntie of andere aandoeningen heb gekregen.

    Reageer
    #2

    Zo snel krijg je geen nierproblemen. Dat kan door het warme weer komen en misschien iets minder gedronken

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    Ik zit nog steeds met hetzelfde probleem. Ik kan ook niet naar de huisarts want die is op vakantie....

    Afgelopen dinsdag was ik aan het werk en het was erg warm. Ik heb toen in de ochtend een halve liter water gedronken om mijn dorst gevoel te verwijderen. Nou drie kwartier later moest ik naar het toilet en dat leek me prima... Een half uur later moest ik weer en een enorme hoeveelheid en een halfuur later moest ik weer etc. Echt niet normaal was dat...

    Ik had echt het gevoel dat ik uitdroogde dus ik ging het compenseren om te drinken  maar het ging er ook allemaal weer zo makkelijk uit waardoor ik weer enorme dorstaanvallen kreeg. Het was ook nog eens ontzettend warm waardoor ik enorm veel ging zweten maar toch moest ik enorm veel plassen. Het vocht werd niet echt vastgehouden had ik het gevoel...

    En nu vandaag en gisteren... Ik plas zo weinig.... Het slaat werkelijk nergens op. Halve liter water  drink ik op. Pas na drie uur een klein plasgevoel en ik plas een klein beetje... En zo gaat de hele dag door. Ik heb ook pijn in de onderrug, heb jeuk overal over mijn lichaam, af en toe  een transpireeraanval en ook benauwdheid vooral als ik beweeg.  Ben ook bang dat ik oedeem krijg dus controleer ik mijn enkels en polsen, en dat heb ik (nog???) niet.  Ik ben er ook de hele dag mee bezig of ik misschien nierfalen heb.

    Mijn plas ziet er op dit moment zeer geconcentreerd uit met schuim erop en het is troebelachtig. Mijn vochthuishouding doet de laatste tijd zo raar.... Het kan toch niet zijn dat dit allemaal psychisch? of kan dat wel? Op mijn leeftijd kan ik toch nog geen aandoening krijgen bij mijn nieren? Misschien heb ik wel een niertumor? Is het stress, die onderhuids is?  Al die vragen gaan door mijn hoofd..... Ik zou graag naar de huisarts willen maar die is er dus niet... Het is echt balen en ik begin nu bang te worden.

    Wat kan ik doen en is mijn angst terecht. Ik word er strontziek van 🙁

    Reageer
    #4

    Dat je urine geconcentreerd is en wat schuimt, en je minder plast heeft toch alles te maken met wat je drinkt en het warme weer. Je lichaam verbruikt veel meer water met die temperaturen, en dan plas je vanzelf minder. Ik denk toch dat je vooral onnodig aan het stressen bent.

    Hoeveel en wat drink je allemaal op een dag?

    Reageer
    #5

    Dinsdag heb ik wel 3,5 (2 koppen koffie, ik denk iets van 2 liter water , radler frisdrank)  liter gedronken, wat eigenlijk gewoon teveel is en dan plas ik echt heel veel. Maar ik vond het zo raar dat ik zoveel plaste omdat het ook zo warm was en ik veel zweette.

    Vandaag heb kom ik zo rond de 1 liter(0,5 liter water, 2 bekers frisdrank en thee) drinken denk ik en heb 4 keer geplast maar wel kleine hoeveelheden.  Ongeveer 4 x 1oo ml heb ik uitgeplast. Is dat normaal?

    Het vervelende is dat er jeuk komt opzetten... Dat maakt me nog ongeruster

    Reageer
    #6

    Vandaag heb kom ik zo rond de 1 liter(0,5 liter water, 2 bekers frisdrank en thee) drinken denk ik en heb 4 keer geplast maar wel kleine hoeveelheden.  Ongeveer 4 x 1oo ml heb ik uitgeplast. Is dat normaal?   Ja dat is volstrekt normaal.  Je hebt sowieso te weinig gedronken.  Zeker met weer dat we hebben.  Je moet aanwennen om dagelijks 1,5 - 2 liter te drinken. Als het warm is mag dat 2,5 liter zijn.

    Je veroorzaakt zo zelf problemen met plassen

    Reageer
    #7

    Ik was gerustgesteld maar gisteren heb ik vier flesjes bier gehad en ik plaste zo weinig. Heb 3 keer geplast maar bijzonder weinig... Ik begin nu weer ernstig te twijfelen.... Dit is toch niet normaal. :((

    Reageer
Reageer op: Gevoel dat je te weinig plast


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief