Zelfdilatatie

 • #1

  Hallo,

  Sinds kort moet ik zelfdilatatie voor vernauwing van plasbuis gaan toepassen, maar dat zie ik totaal niet zitten. Zeker niet als dat zonder verdoving moet.. ervaring met cystoscopie leert dat het zeer pijnlijk is(geen branderige maar felle stekende pijn) niet alleen tijdens de behandeling maar ook de napijn is erg fel..Arts zei voor de behandeling dat het hooguit vervelend is en een beetje zal branden, maar dat bleek dus andere koek.
  Nu moet er dus ge-dilateert worden.. neem aan zonder verdoving?... ik kan best wat pijn verdragen maar het bovenstaande slaat alles, kmoet er niet aan denken weer die helse pijn te moeten doorstaan..
  Overigens, is het normaal zoveel pijn te hebben bij een Cystoscopie/dilatatie?

  De Uroloog heeft gisteren zelf een dilatatie uitgevoerd en gelukkig met plaatselijke verdoving (de prikjes waren best venijnig maar die vallen in het niets als het zonder verdoving moet) hij zei dat je normaal niet zoveel pijn mag hebben hooguit beetje branderig, maar meer niet

  Wie heeft er hier meer ervaring mee? Zijn er nog andere mogelijkheden, operatie, sterke pijnstillers etc.?

  Reageer
  #2

  Zelf pas ik al een tijdje zelfdilatatie toe, en dat gaat wel gepaard met een beetje pijn. De pijn is echter niet zo fel dat het onthoudbaar wordt. Na de dilatatie heb ik even een branderig gevoel bij het plassen, maar dat gaat snel over.

  Reageer
  #3

  Jonas, welk ziekenhuis en welke specialist ben jij onder behandeling?

  Reageer
Reageer op: Zelfdilatatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief