jeuk en blasontsteking

  • #1

    ik heb een blaasontsteking . Amaar hoort hier ook een erge jeuk bij in vagina? Ik heb wel eens eerde een blaassonsteking gehad maar had toen geen jeuk. En ik wel eens een schimmelinfectie gehad . Zou ik nu misschien allebei hebben?

    Reageer
    #2

    ja, dat zou natuurlijk kunnen. laat even testen.

    Reageer
    #3

    Vaginale jeuk is een zeer algemeen voorkomend probleem. Evenals een niet volledig regelmatige vorm van de schaamlippen. Echter bij klachten wordt de vagina vaak geïnspecteerd door patiënt of partner en dan valt vaak een “afwijkende” vorm op. (het geen dus niet wil zeggen dat die veroorzaakt wordt door een schimmel, maar aanwezig is bij een schimmel.)
    Candida-infecties komen zeer veel voor en worden alleen behandeld indien er klachten zijn. Het is niet gebruikelijk om bij een typisch verhaal van vaginale candida een gynaecologisch onderzoek te doen, daar dit bij een duidelijk verhaal van patiënt weinig aanvullende waarde heeft en in het algemeen als zeer belastend wordt ervaren, zeker bij een geïrriteerde vagina. Zeker als er ook nog klachten zijn van typische vaginale (witte ,brokkelige, niet riekende) vloed en er geen reden is om aan andere zaken als bijvoorbeeld een SOA te denken. Het is dan zeer verdedigbaar om een proefbehandeling tegen een schimmel te starten. Indien u als patiënt toch graag een gynaecologisch onderzoek van uw huisarts wil, vraag daar dan om. Gaan de klachten met behandeling niet over, dan zal de huisarts toch gaan kijken. Indien uw partner geen klachten heeft, is het inderdaad niet gebruikelijk hem om ook te behandelen. De meeste mensen met vaginale schimmel hebben er geen last van zodra de vagina weer tot rust is gekomen. Heeft uw partner klachten, dan moet ook hij behandeld worden. Dat kan ook het geval zijn indien klachten blijven terugkomen.
    Nestosyl is een verdovende, verkoelende en verzorgende zalf. Daarmee zullen de klachten afnemen, maar de oorzaak wordt niet aangepakt. Het kan echter zijn dat een eenmaal weer tot rust gekomen vagina geen candidabehandeling meer behoeft. Vaak zal het echter niet lukken op deze manier tot een bevredigend resultaat te komen.
    Van intravaginale melkzuurapplicatie (zoals Lactacyd) is geen enkele werkzaamheid bekend dan wel wetenschappelijk aangetoond. Hetzelfde geld voor de toepassing van Lactobacillus acidophilus bevattende ( in de volksmond: Bulgaarse) yoghurt Het feit dat het dat jeuk klachten blijven bestaan is dus ook onafhankelijk van het gebruik van deze middelen.
    Lichen sclerosus (et atrophicus) vulvae kan inderdaad ook jeuk (en pijn) geven. Maar jeuk doet niet automatisch denken aan lichen sclerosus, al was het maar omdat het een uiterst zeldzame ziekte is. (Ca. 1 op 300-1000 van de verwezen patiënten naar de dermatoloog wordt als zodanig na biopt gediagnosticeerd) Tevens heeft lichen een meer chronisch karakter en presenteert zich dus anders.
    Als laatste is belangrijk dat met uitwendig gebruik inderdaad wordt bedoelt het niet slikken van een middel, ook al worden bepaalde middelen in de vagina gebracht. Therapie is bij voorkeur lokaal, dwz daar waar de klachten zijn en dus geen tablet. Dit minimalisseert de kans op bijwerkingen. Dat kan met vaginale tabletten zijn, capsules, ovules of lokale crème. De werkzaamheid is idem.

    Reageer
Reageer op: jeuk en blasontsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief