bultjes aan de zijkant van me tong

 • #1

  hallo

  ik heb al jaren en jaren last van bultjes aan de zijkanten van me tong..

  in het begin was het 1 bultje en ging dat weg en kwam dat weer terug...

  nu sinds een jaartje 2 of 3 denk ik.. heb ik het aan beide kanten en niet 1 bultje maar meerderen.. en ze gaan ook niet weg...

  ik ben al bij de dokter geweest en die zij dat het gwn je tong is zo geboren, maar daar geloof ik dus niks van.. ze hebben niet eens een test gedaan ofzo..

  ik heb er erg last van vooral tijdens het slapen, dan voel je de irritatie heel erg.. ik heb ook het gevoel dat de zijkanten tegen me kiezen of tussen me kiezen komen als ik in een diepe slaap ben... soms lijkt het alsof de afdrukken van me tanden op me tong zitten..

  waar ik ook last van heb als ik iets zoets eet dan reageren die bultjes er heel erg op..

  maarja heeft iemand dit ook of weet iemand wat ik kan doen???
  ps kan ik hier ook foto;s plaatsen???

  Reageer
  #2

  Aften zijn pijnlijke zweertjes van het mondslijmvlies, die meestal beginnen op de kinderleeftijd of tijdens de puberteit en de neiging hebben om vaak terug te komen. Aften komen zeer veel voor: ongeveer 20% van de bevolking heeft wel eens last van aften. Bijna iedereen heeft in zijn leven wel eens een afte gehad. De meeste mensen met aften hebben af en toe wat ongemak van kleine pijnlijke zweertjes die na 1-2 weken weer spontaan genezen. Anderen hebben echter vaak terugkerende, grote en heftig pijnlijke zweren in de mond die een ware kwelling kunnen zijn. Bij het ontstaan van aften spelen verschillende factoren een rol. Bij slechts 10% van de gevallen kan een oorzaak gevonden worden die kan worden opgeheven. In alle andere gevallen kan de aandoening weliswaar behandeld-, maar niet definitief genezen worden.

  Reageer
  #3

  Zijn het aften? Dat zijn kleine blaasjes in de mond op de rand van de tong, zo klein dat je ze bijna niet ziet en inderdaad het gevoel alsof je een brandwondje hebt. Deze gaan over door het drinken van zwarte bessensap. Liefst puur. Er schijnt in zwarte bessen een vitamine of andere stof te zitten die heilzaam werkt. Je moet dus zwarte bessensap hebben.

  Reageer
  #5

  Hallo,

  Hallo
  Ik loop al een best tijd met een aantal klachten,
  Het begon ong jan 2010 dat ik per schrik merkte dat er een klier in mijn nek opgezet was Ben ik mee naar de huisarts geweest en kwam met de conclusie over actief lympfekliertje, aantal maanden later ontdekte ik dat er een groepje bultjes aan de zijkant van mijn tong zat ongeveer 3( hoelang het er Al weet ik niet) Ben ik naar de huisarts gegaan en die vertelde me "aften een maand later zat het er nog ben ik weer gegaan en vertelde me niets aan de hand gewoon over actief speekselkliertje maand later ondekte ik bultjes op me kaak (achter in mijn mond) ook kreeg ik last van de keel alsof er te veel slijm iin zit en wat daarna een vol gevoel in de buik geeft ( dit alles aan de rechter kant van mijn gezicht )weer naar de huisarts toen stuurde hij me door naar een dermatoloog die wist niet wat het was en vertelde me dat ik naar een kno arts moest en heeft me doorverwezen die heeft er naar gekennen en een afspraak gemaakt om een echo en eventuele punktie te maken, op de echo hebben ze niets "verontrustigs gevonden dus geen punctie toen vervolg afspraak bij kno die vertelde me dat er niets aan de hand is en het door roken komt maar kan geen kwaad en mag er blijven Zitten en me keel moest ik niet teveel aan denken

  Inmiddels zit ik met een opgezette klier in mijn hals, bultjes op mijn tong ( linkerkant nu ook iets minder groot en erg) opgezette slijmklieren bij mijn kaak lnaat gevoel in mijn keel ( niet dagelijks kan alleen geen patroon vibden) en een naar vol gevoel in mijn buik en weet ik het niet meer wil dit alles best geloven
  maar het hoort er niet voor mijn gevoel zijn er eventueele verklaringen voor deze
  klachten ? En kan ik op het woord van de kno art bouwen?

  Ben ondertussen wel aan het probeeren te stoppen met roken
  En heb Sinds 2009 wel een heel erg stressvol leven...

  Hopende op een andwoord,
  Vriendelijke groet Remco

  Reageer
  #6
  Reageer
  #7

  Geen andere infecties in de mond? Ontstekingen of misschien een rotte tand? Vaak komt het door bacteriën dat dit soort irritaties ontstaan. Had zelf ook al heel lang een opgezette klier aan enkel de rechter kant van mijn keel bij mijn strot hoofd. Dit geeft het gevoel dat er iets klem zit in je keel. Een soort popcorn schilletje wat vastgeplakt zit. En een uitgedroogd gevoel enkel op dat plekje.
  Ben zelf ook een roker en merkte geen verbetering door te stoppen. Bij dit soort gevallen moet eerst de oorzak gevonden worden (bijv een rotte kies) En dan een logische oplossing met medicijnen. Die doel gericht zijn tegen ontsteking of bacterie remmend zijn. Ik zou toch naar wat meer mogelijke oorzaken zoeken.

  Reageer
Reageer op: bultjes aan de zijkant van me tong
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief