Bultje tussen bovenkaak en tandvlees

  • #1

    Goedenavond allemaal,

    Ik voel sinds 1,5 week bij toeval een bultje tussen het gebied bovenkaak en mijn tandvlees. Als ik mijn vinger op mijn rechter hoektand aan de voorzijde van de tand leg en dan recht naar boven schuif, kan je al snel niet meer verder omdat je in een soort van rand terecht komt (bovenin achterkant bovenlip/tandvlees boven die tand). Net iets onder deze rand heb ik een onderhuids hard bobbeltje die hard is, maar niet heel hard is, heen en weer gaat als ik er over heen ga en geen pijn doet. Aan de voorzijde van die tandis het wat rood, maar dat heb ik aan de andere hoektand ook alleen iets minder. Ik weet ook dat mijn tandvlees in slechte staat is en mijn kiezen ook.

    Ik was toevallig bij de tandarts vorige week voor controle en liet het haar zien, ze voelde wat en maakte een foto omdat ze volgens mij dacht aan een wortelpunt ontsteking maar op de foto was niets te zien. Ook is er nooit een wortelkanaalbehandeling bij die tanden geweest.

    Ik voel me er niet gerust bij dus ben benieuwd of iemand mij meer informatie hierover kan geven. Ook vraag ik mij af wie de juiste hulpverlener in dit geval is, de tandarts of de huisarts ?

    Groetjes van Melissa

    Reageer
    #2

    Het is in ieder geval een zaak voor de tandarts. Het kan toch nog steeds een ontsteking zijn. Als het erger wordt, ga dan dus terug

    Reageer
    #3

    Hoi Tandor,

    dankjewel voor je snelle reactie !
    Moet ik me zorgen maken denk je dat het iets kwaadaardigs is ?

    Groetjes,
    Melissa

    Reageer
    #4

    Nee hoor. Hooguit een ontsteking van je tandvlees..

    Reageer
    #5

    Thanks Tandoor, fijn weekend !

    Reageer
    #6

    Hallo anoniem, ik heb toevallig precies t zelfde.

    Ben benieuwd hoe t je verder is vergaan.

     

     

    Reageer
Reageer op: Bultje tussen bovenkaak en tandvlees


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief