Tongaanslag

  • #1

    Ik heb al een paar jaar (!) een haartong, met schrapen/poetsen komen er wat 'haren' vanaf maar het verbeterd niet. Bovendien is het moeilijk om zover achter op de tong te schrapen. Heb het idee dat het ook achter in de keel 'groeit'. Heb van de tandarts een keer een spoelmiddel gekregen maar het ging er niet van over.

    Ik vind het wel lastig, heb ook constant een verkoudheidsgevoel, soort verdoofd gevoel van slijmvliezen wat je hebt als je verkouden bent en minder smaak proeft. Af en toe een brandend gevoel, wat je krijgt als je te hete thee drinkt.

    Volgens de huisarts, die ik het al een paar keer heb gevraagd, is het niet erg. Maar ik ben best een hypochonder (best erg ik twijfel soms opeens aan de dokter). Wat vinden jullie, lijkt me niet normaal dat dit al een paar jaar duurt..

    Reageer
    #2

    Eigenlijk is het wel normaal...
    Lees hier alles over haartong

    http://www.huidarts.com/huidaandoeningen/haartong-lingua-villosa/

    Reageer
    #3

    beste john ook ik heb al heel lang half jaar last van aanslag dan wit geel en verscheidene keren bij huisarts en middel voor schimmel gehad maar helpt niet toen na laten kijken kno arts en zei haartong maar kan dan de tong ook branderig zijn vertrouw het allemasl niks hij zei tongschraper voor de rest kun je daar niks aan doen ben ook mondademer maar kan dat zolang duren en is daar niks voor?

    Reageer
    #5

    heb het artikel gelezen heb oxyfresh tandpasta en tunggel met schraper en aanslag gaat beetje bij beetje weg maar branderig gevoel heb ik nog wel is dit normaal het is wel uit te houden maar wel vervelend gevoel kan dit zolang duren john ?

    Reageer
    #6

    dat kan

    Reageer
    #7

    beste john

    nog even vraagje over mijn tong omdat kno arts zei haartong ,heb verschillende dagen dat het meevalt spoel iedere dag met oxyfresh en poets mijn tanden ook.met oxyfresh tandpasta maar altijd wel wat aanslag beetje wittig en nu ook branderig met jn de midden beetje rood kan dit er allemaal bijhoren bij haartong omdat het maar niet weggaat ? maak me zorgen om tongkanker of zoiets had dat ook gevraagd maar toen zei hij als je echt bulten of zo krijgt maar dat is niet is nu maak.me echt zoregen omdat hij branderig blijft net of je hem verbrand hebt ?

    Reageer
    #8

    john nog even ter aanvulling adem altijd door mond en slaap met full face masker  cpap gebruik ook seretide

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dat zal inderdaad van de haartong zijn

    Reageer
    #10

    Maar ook de seritide kan dat veroorzaken. Gebruik waterstofperoxide 3% verdund als mondwater

    Reageer
Reageer op: Tongaanslag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief