Ontsteking tong

  • #1

    Sinds een aantal maanden bij verkoudheidsvirus ook last van een zere tong met onwijs zere smaakpapillen die geel verkleuren en echt zeer pijnlijk zijn. Belemmert praten en eten ivm de pijn. Tong ook nu een rode streep. Geen zwelling. M'n zoontje heeft het ook. Nooit gehad, beide niet, en nu steeds met een griep komt het terug. Laatst aleens vitamines, ook B12 laten controleren. Alles was goed. Wat kan de oorzaak zijn?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Een gevolg van de verkoudheid dus

    Reageer
    #3

    Wat is de oorzaak dat ik dat nooit eerder heb gehad bij een griep maar nu de laatste maanden steeds wel? Ligt dat aan het soort virus?

    Reageer
    #4

    Daar kan dat inderdaad aan liggen

    Reageer
    #5

    De gouden tip voor de pijn? Oppassen met zuren, kruiden en scherp/hard eten. Koelen is fijn. Spoelen met waterstofperoxide of juist niet?

    Reageer
    #6

    Zuur en scherpe kruiden vermijden. Geen waterstofperoxide gebruiken. Eventueel waterijsjes eten. Maar ook even naar de huisarts die zou er een verdovende gel voor kunnen voorschrijven

    Reageer
    #7

    Hoi Bianca, ben je er ooit achter gekomen wat het is? Ik, mijn man en 2 kinderen, hebben het bijna soortgelijks, maar dat meer puntjes op de rand van de tong, tegen de kiezen aan en op het topje van de tong. Heel irritant en nog geen oplossing. We gaan naar de kno-arts.
    Maar mocht je het weten, of een oplossing, we horen het heel graag!!
    Groetjes Marjolein

    Reageer
    #8

    Heeft iemand een idee wat het is? Zelf ook last op puntje en zijkanten van de tong

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Precies dit heb ik ook momenteel. Ben ermee naar de huisarts geweest en hij vermoed dat het van het herpes virus komt. Koortslip, alleen dan op je slijmvliezen. Onwijs pijnlijk, maar gaat vanzelf weer over. Er is een verkoelende gel om de pijn te verzachten, verder wachten tot het voorbij is.

    Reageer
    #10

    Ik ook extreem pijnlijke tong sinds een aantal dagen. Smaak papillen lijken ontstoken, continue hersteld de ene maar is de volgende weer geïrriteerd. Echt ongelooflijk branderig en pijnlijk gevoel. Weet me echt geen raad. Alsjeblieft iemand tips?

    Reageer
    #11

    Ook al bij de huisarts geweest? Wat zei die ervan?

    Reageer
Reageer op: Ontsteking tong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief