“gat” in binnenkant wang, opgezwollen

 • #1

  Hoi

  Sinds een weekje merkte ik dat ik een "gaatje" in de binnenkant van mn wang heb zitten.
  Ik ging er vanuit dat ik op mn wang had gebeten in mijn slaap, maar nu zwelt mijn wang licht op, voelt ook wat harder aan dan normaal, en onder mijn kaak doet het ook zeer.
  Eten is lastig, praten doet zeer en ik weet niet goed wat ik ermee aan moet.
  Extra goed poetsen en goed spoelen met mondwater helpt niet, hij lijkt alleen maar groter te worden -_-

  Vandaag merkte ik dat ik bij mijn bovenlip, net boven mn tanden ook een kleine snee zit, en bij mijn ondergebit komt een bultje?

  Iemand enig idee wat dit is?

  Reactie
  #2

  Bultjes in je mond?! Tja, dat kan van alles zijn. Ik vind het wel opvallend dat het steeds meer en erger wordt. Ga even naar de huisarts, die kan het beoordelen.

  Reactie
  #3

  Dag Sandra,

  Ik wou je even vragen of je toen ontdekt hebt wat dit was, en hoe je het genas. Mijn vriend heeft nu namelijk identiek hetzelfde probleem: gaatje aan de binnenkant van zijn wang, die ondertussen flink gezwollen zit.

  Het zou fijn zijn als je jou ervaring met ons kon delen! 🙂

  Groetjes,
  Charlot

  Reactie
  #4

  Ik heb het vermoeden dat dit gat een ulcer is. Gezien de symptomen, zwelling (ontsteking) en omvang (ontsteking) is onderzoek door de huisarts gewenst. Dit soort ulcera (zweren) in de mond dat niet geneest is verdacht voor maligniteit als er sprake is van roken en hogere leeftijd.

  Een andere optie is een zwerende ontsteking van de glandula parotis, lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Speekselklier Nota bene, deze zitten aan beide kanten. Dit zou je kunnen voelen met de tong.

  Maak een afspraak bij de huisarts, of ga naar het spreekuur. Dit dient gecontroleerd te worden.

  Wil je laten weten welke diagnose de huisarts heeft gesteld en wat de behandeling voor de plek in de wang is? Kun je misschien een foto plaatsen zodat we kunnen zien wat je beschrijft? Dat kan eenvoudig met een cameraatje met flits.

  Reactie
  #5

  Ik had dat ook een keer maar de dokter wist niet wat hij moest zeggen

  Reactie
  #6

  Wondjes in wang

  Welke kleur hebben de wondjes? Als het in het midden wit lijkt te zijn kan dat duiden op enorme aften.

  Oplossing:
  Neem voldoende vitamine C tot je en ga eens een week vroeg naar bed en blijf zo veel mogelijk uit de buurt van anderen om een verkoudheid te voorkomen, dit kan het genezen namelijk hinderen.

  Reactie
  #7

  Hoi, geen idee of je dit nu ziet, maar ik heb precies hetzelfde als jij toen. Een gat in mijn wang, die is groen. Mijn wang is opgezwollen met een schijf erin. Mijn klieren doen zeer en ik heb oorpijn aan de andere kant dan mijn opgezwollen wang. Weet je toevallig al wat het is of kan zijn???

  Reactie
  #8

  hi, Ik hen ook een gaatje in mijn wond en van gaatje afscheiding komt wat ik moet doen?  Is het gevaarlijk ? Wat is het ? En wat is de reden voor zijn creatie ? En hoe wordt het behandelde ?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ga met de klacht naar de huisarts

  Reactie
Reageer op: “gat” in binnenkant wang, opgezwollen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief