Hevige menstruatie

  • #1

    Heb deze maand een hele hevige menstruatie. Echt minimaal om twee uur verschonen. Wat kan daar opeens de oorzaak van zijn? Ben nog al stressgevoelig. En maak me er toch wel zorgen over. Normaal rond vier uur verschonen. Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Is dit de eerste keer dat het zo hevig is? Slik je de pil? Hoe oud ben je? Kan per maand varieren hoor en zolang het niet megaveel is ( zodat je overdag bijv al doorlekt) dan zou ik me geen zorgen maken..evt met de pil beginnen mocht je dat nog niet doen kan het bloedverlies sterk verminderen...ook gebruik van een nsaid gedurende de eerste dagen ( bijv ibuprofen, tevens tegen de krampen) kan het bloeden verminderen..mocht het toch heel veel zijn en komt dit vaker voor dan even langs de huisarts.

    Reageer
    #3

    Allerlei problemen rond menstruatie en cyclus kunnen te maken hebben met een tekort aan progesteron ofwel oestrogeendominantie. Is bij te sturen met de juiste voeding, voedingssupplementen en natuurlijke middelen, zoals natuurlijke progesteroncrème. Zorgen voor de juiste voeding en wat voedingssupplementen kan ook helpen beter in je vel te zitten en minder stressgevoelig te zijn.

    Anticonceptiepil verergert die oestrogeendominantie, ontregelt je hypofyse, werkt verhogend op het cortisol en zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink, vitamine B en magnesium. NSAID's verstoren je hormoonhuishouding en zorgen, door irritatie van de slijmvliezen, voor verlies van tal van vitaminen en mineralen.

    Reageer
    #4

    Catootje jij zegt steeds dat het te maken kan hebben met oestrogeen dominantie dus tekort aan progesteron..maar kan toch ook met tekort oestrogeen te maken hebben, alles mbt de cyclus en menstruatie?

    Reageer
    #5
    • Oh en Catootje...je geeft negatieve gevolgen van zowel pil als nsaid' s maar bijv de ibuprofen gebruik je alleen tijdens (de eerste dagen van) de menstruatie..

    Reageer
    #6

    Moeilijk te zeggen. Maar het kan wel eens een keer voor komen

    Reageer
Reageer op: Hevige menstruatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief