Medicijnen krijgen zonder dat ouders het weten.

 • #1

  Hallo allemaal,

  Al een jaar lang heb ik last van depressie. Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe ik me voel, de meeste van jullie weten het vast wel. Ik maak ook de laatste maanden moeilijk contact met mensen. Het voorstellen en een praatje maken is geen probleem. Het probleem is dat ik geen band kan maken met mensen en familieleden. Ik hou het vaak op een afstand en dat merken zij dus ook.
  Ik wil hier voor naar de huisarts, eigenlijk zonder dat mijn ouders het weten. Ik wil ze niet ongerust maken en heb gewoon liever niet dat ze zich ermee gaan bemoeien.
  Hebben jullie enige tips hoe ik zoiets moet aanpakken? En als ik medicijnen krijg van de huisarts, kan dat privé? Dus zonder dat mijn ouders opeens een factuur binnen krijgen. Ik ben 17 jaar oud.

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Je kunt sowieso naar je huisarts gaan. De huisarts heeft zwijgplicht en mag hier niet me je ouders over praten. Het bezoek van de huisarts valt onder de basiszorg. Je ouders krijgen daar ook niets van te zien.
  Voor medicijnen kan dat anders zijn. Die kunnen eventueel van het eigen risico afgaan. Als je vooraf aan de apotheek aangeeft dat je ze zelf contact wilt betalen, kan dat en is je probleem wat dat betreft opgelost.

  Of het verstandig is om je ouders hier buiten te houden is een ander verhaal. Ik denk van niet...Als je ouders weten wat er aan de hand is , zullen ze je gedragingen of veranderingen in je persoonlijkheid beter kunnen begrijpen.
  Maar dat moet je elf bepalen.

  Reageer
  #3

  Lees eens elders op dit forum wat mensen allemaal meemaken met middelen 'tegen depressie' voordat je ermee begint.

  Reageer
Reageer op: Medicijnen krijgen zonder dat ouders het weten.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief