Fluvoxamine/Fevarin

  • #1

    Hallo, gebruik sinds 3 weken fluvoxamine, eerst 50 mg en nu sinds een paar dagen 75 mg, voel me slechter dan voorheen, veel angst en onrust terwijl ik ze daar juist voor slik, hebben jullie ervaring? Ga je je beter voelen, heb nu de neiging te stoppen, voel me zo raar met die pillen?? Thanks!!

    Reageer
    #2

    Dag RI,

    Sinds wanneer gebruik je deze medicatie? Wat is de reden van het gebruik van Fluvoxamine? Heb je last van een depressie, of van een angststoornis misschien?

    En de belangrijkste vraag die ik eigenlijk heb, is of je de bijlsuiter hebt gelezen. Als je medicatie gebruikt, moet je altijd de bijsluiter lezen.

    Als bij het gebruik van Fluvoxamine de [u]klachten toenemen[/u], moet je contact opnemen met je arts die de medicijnen heeft voorgeschreven.

    Dat is wat ik je adviseer: neem contact op met de dokter en vertel dat de klachten toenemen.

    Reageer
    #3

    Neem contact met uw arts op als depressieve gevoelens juist toenemen of verergeren. Jongeren onder de 18 jaar hebben meer kans op deze bijwerkingen.

    Bij suïcidaal gedrag of suïcidale gedachten in de anamnese, evenals bij patiënten jonger dan 25 jaar is goede vervolging aangewezen vanwege toegenomen risico op suïcide pogingen en suïcidale gedachten. Bij depressie niet gebruiken bij kinderen en adolescenten (< 18 jaar) vanwege een toegenomen risico van suïcidaal gedrag en vijandigheid, terwijl de werkzaamheid niet voldoende is vastgesteld en er onvoldoende gegevens zijn over het effect op groei en op de seksuele, cognitieve en emotionele ontwikkeling. Bij obsessieve compulsieve stoornis wordt in verband met het ontbreken van lange termijn veiligheidsgegevens (op groei, seksueel functioneren, cognitieve - en gedragsontwikkeling) bij kinderen en adolescenten zorgvuldige bewaking aanbevolen.

    Reageer
    #4

    Hallo bedankt voor de reactie, ik gebruik het voor een angststoornis, nu 5 weken waarvan de laatste 2 weken 100 mg, ik voel me nog steeds slecht, vooral in de ochtend. veel last van angst en voel me lusteloos en afgevlakt. Is dit normaal? Moet ik nog meer gedyld hebben? Duurt t zo lang voordat dit medicijn werkt? Graag hoor ik reacties?? Alvast bedankt!!

    Reageer
    #5

    Eigenlijk zou je met twee tot vier weken wel effect mogen verwachten, en dat lijkt ook het geval in de zin dat je gevoelens wat afvlakken, maar dat je toch zoveel last hebt van angsten, en juist meer dan voor de medicatie, vind ik toch wel zorgelijk.

    Waarom neem je niet even contact op met je behandeld arts want die kent jouw medisch dossier?

    Voor een angststoornis is ook andere medicatie beschikbaar dan SSRI's, en zeker als er geen sprake is van een depressie, tenminste daar schrijf je niets over.

    Het beste is even te overleggen met jouw dokter, die kent je het beste.

    Reageer
    #6

    Hai esmee,

    bedankt! Kun je aangeven over welke medicatie je dan praat? Ik heb geen last van depressie alleen van angsten, omdat me in mn dagelijks doen beperkte heb ik door een psycho therapeut fluvoxamine voorgeschreven gekregen, eerts eigenlijk seroxat maar door alles wat ik daarover las durfde ik dat niet te nemen vandaar dat ik zelf voor fluvoxamine gekozen heb. Ik slik het vandaag precies 5 weken maar natuurlijk pas 2 weken 100 mg, zou het ookk zo kunnen zijn dat ik de juiste dosering nog niet heb bereikt? Ik hoor graag de reacties weer..

    Bedakt!!

    Reageer
    #8
    1. 14 jaar seroquel en lithium genomen voor niets. De diagnose van bipolariteit was niet correct. Nu heb ik een angststoornis die met fluvoxamine wordt behandeld.  Redelijk tot zeer beangstigend allemaal. Hopelijk slaagt dit aan want ik begin zeer hopeloos te worden.
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ziektes als 'angststoornis, bipolairiteit, depressie' enz zijn er om het de massa makkelijker te maken. Er is geen tijd meer om mensen te accepteren, en er moet worden gepresteerd. Ik geloof in geen enkel psycho actief middel. Harde uitspraak misschien. Het begint bij acceptatie

    Reageer
    #10

    Antidepressiva remmen de heropname van serotonine, in plaats van wat te doen aan oorzaken. Bovendien zorgen antidepressiva en antipsychotica voor een verminderde aanmaak van melatonine en voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Door te zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon, in combinatie met bepaalde voedingssupplementen kan je ook een eind komen.

    Reageer
Reageer op: Fluvoxamine/Fevarin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief