Afbouwen paracetamol/Tramadol

  • #1

    Ik gebruik nu langer dan ik eigenlijk zou willen 3 x daags paracetamol/Tramadol (37,5mg). ca. 2 maanden, begonnen met 1, geleidelijk opgehoogd naar 3. Ik heb nog wel pijn maar wil liever niet ophogen omdat mijn zenuwstelsel al flink belast is (gebruik ook nog lorazepam die ik daarna graag wil afbouwen). Het lijkt nog wel te helpen, anderzijds heb ik soms het idee dat de para/trama bepaalde pijnklachten versterkt. Ik vraag me alleen af hoe is dit medicijn het beste kan afbouwen, mijn huisarts is daar wat onduidelijk in en online kan ik weinig vinden.

    Alvast bedankt voor uw reactie!

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor de link, die had ik inderdaad gevonden. Ik gebruik echter geen pure tramadol maar de tabletten waar een combi van de stoffen paracetamol/Tramadol in zit, het is een derivaat. Deze tabletten mag je niet breken volgens de bijsluiter.

    Reageer
    #4

    Overleg dan met je behandelend arts of apotheek of je een lagere dosis kunt krijgen. De apotheek kan je ook een afbouw schema geven.

    Reageer
    #5

    Lagere dosis van paracetamol/Tramadol bestaat niet, zijn de tabletten met 325 paracetamol en 37,5 tramadol (32,5 mg werkbare stof). De gewone tramadol bevat 50 mg, ik weet niet of je daar dan weer anders op reageert als je die breekt, of als ik eventueels druppels zou gebruiken. De apotheek geeft aan geen afbouwschema voor een derivaat te hebben. Hun advies: volgens de apotheek kun je wel breken, volgens de bijsluiter niet en dan minderen met een halve tablet per paar dagen. Volgens huisarts kun je gewoon 1 tablet per week weglaten en kijken hoe dat gaat. Ik reageer heel heftig op afbouw/stoppen me medicatie vandaar dat ik me afvroeg of mensen hier ervaring mee hadden/andere opties mogelijk waren. Ik word door iedereen geadviseerd om naar mijn apotheek of behandelaar te gaan, nou heel fijn maar ik word continue weggestuurd of bovenstaande is dan het advies. Met de Lorazepam moest ik zelf maar gaan puzzelen, nou dat puzzelen is helemaal mis gegaan en dat is uiteindelijk ook de reden waarom ik die trama/para ben gaan gebruiken (hevige pijnen). Dat ik steeds meer ben gaan ophogen vanwege pijn daar had de huisarts geen boodschap aan. Ook tig keer om een psychiater gevraagd voor hulp bij afbouw Lorazepam maar die wijzen me continue af (vraag me niet waarom) en huisarts wil er ook niet tussen gaan zitten (collegiaal overleg voeren) omdat dat "onhandig" is. Ik probeer al een jaar van medicijnen afkomen, die me sowieso nooit geholpen hebben en ik krijg 0,0 hulp, heb tig instanties gebeld, apothekers benaderd, ziekenhuizen gebeld, forums benaderd etc. Inmiddels word ik zieker en zieker, mijn pijnen zijn bijna niet meer te verdragen (daarvoor dus de tramadol/paracetamol maar het kan zijn dat die inmiddels een tegengesteld effect heeft, want eigenlijk mag je deze niet met Lorazepam. Vandaar dat ik er weer vanaf wil). Gisteren is hier ook e.e.a. over in het nieuws geweest maar het blijkt bij niemand door te dringen. Sorry voor mijn hevige reactie maar als je al een jaar overal aanklopt en je steeds meer begint af te takelen door een legio aan medicijnen die door verkeerd advies te snel zijn afgebouwd, verkeerd zijn overgezet en de psychiater je na het ontstaan van hevige klachten als gevolg hiervan je terug naar de huisarts stuurt, die je vervolgens ook nog laat zitten dan word je die rotzorg hier in Nederland spuugzat.

    Reageer
    #6

    Ik snap wel wat je bedoelt hoor, ik heb het gehad met een combinatie van medicatie tegen zenuwpijn, die überhaupt nooit samen gegeven had mogen worden. Maar de revalidatie arts en de psychiater wilden elkaar ook niet "voor de voeten lopen".
    Gelukkig heeft bij mij de apotheek op een gegeven moment wel zich er mee bemoeid en geholpen om een beter schema te creëren met minder bijwerkingen

    Reageer
    #7

    Je zou ook kunnen proberen om er om de dag een weg te laten. Je hebt ze maar 2 maanden gebruikt

    Reageer
    #8

    O, dat is een goede en fijne tip. Ik vroeg me af of twee maanden niet al heel lang was maar dat valt dan mee dus. Ik ga het proberen, dankjewel!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Afbouwen paracetamol/Tramadol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief