Paroxetine abrupt stoppen bij lage bloedwaarden mogelijk?

 • #1

  Hallo,

   

  ik slik 20 mg Paroxetine dagelijks. Mijn bloedwaarden zijn onlangs getest, en de paroxetine was geeneens meetbaar in mijn bloed.

  Dat betekent dat ik een zgnde “ultra rapid metabolizer” ben.

   

  kan ik nu gelijk van 20 mg naar 0 gaan? Aangezien er bijna niets in mijn bloed zit?

   

  oftewel: betekent lage bloedwaarden ook weinig (bij)werking?

   

  dank alvast

  Reageer
  #2

  Over de bloedwaarden kan ik niks zeggen, of dit ook betekend dat je per definitie weinig ontwenningsverschijnselen krijgt. Dit middel is zeer gemeen als je het wilt afbouwen en stoppen. Ik zou je dus toch adviseren om zeer rustig af te bouwen. Vooral de laatste loodjes kunnen moeilijk zijn.

  Reageer
  #3

  Het ding is, dat het zou kunnen zijn dat je weinig last krijgt. Maar op het moment dat dit wel het geval is, dan bestaat de kans dat je terug moet naar een bepaalde dosering. En of je lichaam daar zich dan vervolgens weer geheel op in kan stellen kun je ook niet met zekerheid zeggen. Hoe rustiger je afbouwt, hoe meer je je lichaam de tijd geeft om zich weer aan te passen.

  Reageer
  #4

  Zou dat aan arts vragen maar lijkt me niet verstandig. Antidepressivum verzet als het ware een schuifje in je lichaam, wat naderhand niet zomaar herstelt en waardoor je ontwenningsverschijnselen kan krijgen. Je zou het kunnen ondersteunen met wat voedingssupplementen. Een kinesioloog kan uittesten wat je lichaam nodig heeft.

  Reageer
Reageer op: Paroxetine abrupt stoppen bij lage bloedwaarden mogelijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief