Medicijn in injectieoplossing oraal toedienen.

  • #1

    <b>Goedemiddag, </b>

    Kan iemand mij wellicht vanuit zijn/haar expertise iets vertellen over het gebruik van een medicijn dat zowel als tablet als als (subcutane) injectieoplossing op de markt is?

    Voor zover ik heb kunnen lezen moet dat kunnen en doet men dat ook wereldwijd grote schaal. Met name in de armere landen.

    Is er een argument om dat niet te doen, behalve de meest voor de hand liggende om dan gewoon tabletten te nemen?

     

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Ik weet niet of je een specifiek medicijn bedoelt of medicatie in het algemeen die in beide vormen verkrijgbaar is.

    In het laatste geval gaat het puur om het gemak van de orale toediening. Dat kan de patiënt zelf doen. Injecteren mag alleen door iemand gedaan worden die daartoe bevoegd is.

     

    Reageer
    #3

    Dag Suzan,

    Bedankt voor het antwoord.

    Het gaat om Iverm**tine. Ik was huiverig om de naam te noemen aangezien je vaak gelijk een stempel (en een hoop goedbedoelde adviezen ipv antwoorden) krijgt.

    Ik heb het medicijn weten te bemachtigen als injectievloeistof. Ik wil het (mocht het ooit nodig zijn) niet injecteren, maar oraal laten nemen (de juiste dosis van de vloeistof in een glas water oplossen/vermengen en opdrinken).

    Ik weet dat sommige medicijnen niet goed worden opgenomen via de maag. Of niet tegen bijv het maagzuur kunnen. Maar mijn beredenering is dat aangezien het medicijn ook in tabletvorm verkrijgbaar is, het qua opname door het lichaam op "mijn" beunmanier ook zou moeten werken. Maar wellicht is dat te simpel gedacht. Vandaar hier de vraag aan mensen die daarvoor geleerd  hebben. =)

    Reageer
    #4

    Hey,

    Als je het middel als injectie vloeistof hebt, zou ik dat toch echt niet oraal gebruiken!

    Wat ik bedoelde, is dat van sommige medicijnen zowel een orale versie als een injectie vloeistof bestaat. Maar die werken dus op verschillende manieren en zijn niet geschikt anders te gebruiken dan ze ontwikkeld en voorgeschreven zijn. Je moet ze gebruiken zoals ze bedoeld zijn voor de gewenste werking.

    In jou geval werkt de tablet vorm als hij ingenomen wordt. De injectie vorm is niet bedoeld om in te nemen, die werkt als hij geïnjecteerd wordt. Innemen zou ik dan ook niet doen. Geen idee wat er gebeurt als je het doet, maar ik denk niet dat het gaat werken. Omdat het niet gemaakt is om via de slijmvliezen opgenomen te worden. Voor hetzelfde geld word je er juist hartstikke ziek van.

    Beter niet doen dus!

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie. Hier heb ik wat aan.

    Wat is het verschil dan eigenlijk precies tussen hetzelfde medicijn in tablet of in injectieoplossing (of vloeistofcapsule)? Zitten er echt andere stoffen in? Ik dacht dat het uiteindelijk om de werkzame stof gaat (ivermectine). En alle andere zooi er voornamelijk in zit om het in de juiste vorm/kleur/etc te krijgen.

    Wat zou er kunnen gebeuren als het spul al gedeeltelijk in je mond wordt opgenomen ipv via je maag zoals bij een tablet?

    Reageer
    #6

    De werkzame stof is het zelfde, maar het gaat om hoe het geprepareerd is om toe te dienen. Dat is niet hetzelfde bij oraal of injectie gebruik. En kan daardoor schadelijk zijn als je het niet op de juiste manier neemt.

    Zo kun je, even als voorbeeld, niet een tablet paracetamol in water oplossen en dan inspuiten. Daar kun je alleen de injecteerbare versie voor gebruiken, die dan weer ongeschikt is om in te nemen. Terwijl beide dezelfde werkzame stof hebben. Het verschil gaat om de stoffen waar het werkzame deel in "verpakt" zit. Die bepalen hoe de werkzame stof wordt afgegeven en opgenomen kan worden.

    Technischer kan ik het helaas niet uitleggen, ben opgeleid als dierenartsassistent, niet als arts?

    @John, kun jij dit uitleggen misschien?

    Reageer
    #7

    Injectievloeistoffen bevatten oplosmiddelen en hulpstoffen om een middel goed te laten opnemen. Er zijn soms injectables die ook oraal kunnen worden ingenomen als het echt niet anders kan. Maar dat is dan aangegeven bij de toepasbaarheid van een middel.

    Een voorbeeld is bijvoorbeeld Midazolam. Een ampul injectievloeistof kan oraal of rectaal worden toegediend maar mag dan weer niet verdund worden. De dosering moet da ook worden aangepast omdat jet middel anders opgenomen gaat worden door het lichaam.

    De opname van een injectievloeistof verloopt anders dan bij tabletten via maag/darm.

    Injecties met Ivermectine worden in principe alleen nog in de veterinaire geneeskunde gebruikt. En niet zonder reden.  De dosering moet zeer nauwkeurig worden toegepast . Overdosering kan namelijk verlammingen van het zenuwstelsel veroorzaken

    Dit is beslist GEEN zelfzorgmiddel. Uiterste voorzichtigheid is geboden met de injectievloeistof.

    Waar wil je het voor gebruiken?

     

     

    Reageer
    #8

    Ik houd het flesje Ivomec (voor vee inderdaad) achter de hand voor het geval dat mijn ouders besmet raken met het covid-19 virus. Beiden zitten aardig in de risicogroep en één zelfs specifiek erg slechte longen.

    Mochten zij besmet raken, dan wil ik graag het behandelplan voor "early outpatient care" van FLCCC.com volgen:

    https://covid19criticalcare.com/i-mask-prophylaxis-treatment-protocol/

    Uiteraard zullen we eerst gewoon een behandeling/recept proberen te krijgen via de huisarts, maar zolang het SWAB het niet goedkeurt voor off-label gebruik bij COVID (zoals bijv het VK en Slowakije) schat ik die kans laag in.

    Ik had ook duizendmaal liever Stromectol of Mectizan tabletten gekocht. Maar de dubieuze bronnen die ik daarvoor kan vinden vertrouw ik nog minder dan de Ivomec die ik nu heb.

    Maar wat jullie nu schrijven is erg goed om te weten. Dank daarvoor. Ik ga me dieper inlezen.

    Overigens ben ik in het algemeen wel benieuwd wat jullie artsen denken over die FLCCC groep.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Doe dit niet!!

    Om te beginnen wil je een een middel voor dieren oraal geven wat daar niet geschikt voor is en dan ook nog aan  een een "diersoort" waar het niet voor bedoeld is. Dat is vragen om grote problemen.

    En daarnaast heb ik gezien wat verkeerde dosering doen kan. Je hebt grote kans dat je de dood van je ouders op je geweten krijgt......

     

    Reageer
    #10

    Ik vind dit overigens net in de bijsluiter qua bestandsdelen. Verder staat er niets over oraal gebruik. Enkel (subcutane) injectie.

    <b>GEHALTE AAN WERKZAAM EN OVERIGE BESTANDDELEN</b>
    Werkzaam bestanddeel: Ivermectin: 10 mg per ml
    Hulpstoffen: Glycerolformal, Propyleenglycol

    Reageer
    #11

    Ik geef zeker toe dat het verre van ideaal is. Zoals ik al zei, ik had veel liever een recept voor Stromectol gehad dat na beoordeling van de specifieke situatie door een huisarts werd uitgeschreven.

    Ik wil alleen niet wachten met het voorbereiden van een plan B tot die huisarts zegt: "swab says no".

    Stel ik doe het trouwens niet en (afkloppen) ze overlijden aan covid. Dan vraag ik me af of dat schuldgevoel niet net zo groot is met dat flesje ongeopend in de kast.

    Ik loop overigens al maanden met dit "plan B" idee rond. En weet daarom toevallig ook dat in Zuid Amerika hele volksstammen aan het (dieren)middel zitten. Vandaar dat ik in eerste instantie niet het idee had dat ik iets extreem geks van plan was (zeker vanuit oorlogstijdperspectief gezien).

    Uiteraard moet de dosis wel kloppen. Bij 200ug/kg zou ik voor iemand van 80kg dus 16mg per dosis nodig hebben. Wat neerkomt op 1,6mL vloeistof (10mg/mL). Tot zover komt de ingenieur in mij ook wel. Alleen weet ik niet genoeg over de belachelijk complexe machine die het menselijk lichaam heet om te weten of tabletten vs injectievloeistof iets uitmaakt qua hoogte van de dosis.

    Anway, samengevat hebben jullie mij er in ieder geval van overtuigd me nog verder in te lezen voordat ik ook maar iets overweeg.  Dank!

    Reageer
    #12

    In tegenstelling tot berichten die opduiken, is het niet waarschijnlijk dat ivermectine (ook beschikbaar als Mectizan) van MSD een potentieel veilige en werkzame behandeloptie biedt bij COVID-19. Dat zegt een wetenschappelijk team van MSD. Desalniettemin verschijnen regelmatig berichten waarin wordt gemeld dat inmiddels nieuw klinisch onderzoek heeft plaatsgevonden, waaruit zou blijken dat invermectine wél werkzaam en veilig is in een dosis die door mensen goed verdagen wordt. Uit het statement dat MSD ons stuurde blijkt echter dat het wetenschappelijk team dat in reactie op de uitbraak van COVID-19 onderzoek deed naar de vraag of het middel ingezet zou kunnen worden daar anders over denkt:
    “Op basis van een uitvoerige literatuurstudie en onze eigen preklinische, klinische en post-marketing studies met ivermectine is vastgesteld dat de concentratie ivermectine die nodig is om een potentieel antiviraal effect op SARS-CoV-2 te bereiken, aanzienlijk hoger zou zijn dan de dosis waarvan momenteel bekend is dat die over het algemeen veilig en goed te verdragen is”, stellen de wetenschappers.
    Ik neem aan dat je ouders ook gevaccineerd worden.
    Houdt er rekening mee dat toediening van een dergelijk middel ernstige schade kan veroorzaken en zelfs de dood tot gevolg kan hebben

    Reageer
    #13

    "Stel ik doe het trouwens niet en (afkloppen) ze overlijden aan covid. Dan vraag ik me af of dat schuldgevoel niet net zo groot is met dat flesje ongeopend in de kast." Je gaat in dat geval dan in ieder geval niet de gevangenis in

    By the way: 200 mcg/kg is voor paarden en niet voor mensen.

    Reageer
Reageer op: Medicijn in injectieoplossing oraal toedienen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief