Overdosis Ibuprofen

 • #1

  Ik heb vannacht 40x 200 mg Ibuprofen ingeslikt, maar voel nog steeds niks. Nu maak ik mij wel zorgen. Wat houd ik hieraan over??

  Reactie
  #2

  Bel aub je huisarts zodat die direct kan beoordelen of en wat je hier mee moet doen!

  Reactie
  #3

  Waarom heb je zoveel ibuprofen genomen?

  Reactie
  #4

  Ik zie het niet meer zitten. Ik heb vannacht de hele nacht buiten gewacht, maar er gebeurde niks. Toen heb ik 113 om advies gevraagd en die zeiden dat ik 112 of de HA moest bellen. Dit heb ik niet gedaan, want ik ben bang voor de gevolgen. Ik ben bang dat mijn moeder hierachter komt. Ik wil 1 ding, en dat is eeuwige rust.. Ik voel inmiddels nog steeds niks, alleen mijn maag is wat gevoelig. Ik durf echt niet naar de HA..

  Reactie
  #5

  Toch zou ik je echt aan willen raden hulp te zoeken. Is er  niet iemand met wie je praten kunt? Een vriendin of iemand anders die je vertrouwt? Iemand met wie je over de reden waarom je er uit wilt stappen kunt praten? En zeg niet dat het niemand wat uit maakt, want ik ken jou niet en toch raakt het mij dat je zo wanhopig bent dat je niet verder wilt leven.

  Mag ik vragen hoe oud je bent?

  X Suzan

   

   

  Reactie
  #6

  1 Persoon weet ervan. Ik ken haar niet in het echt.

  Ik durf het gewoon niet, maar nu ik vanalles gelezen heb over leverfalen, maagbloedingen etc. ben ik nog angstiger. Ik wil geen pijnlijke dood.

  Ik ben 20 jaar oud.

  Reactie
  #7

  Of je haar in het echt kent, maakt niet uit, als jij haar vertrouwt en met haar kunt praten, is dat fijn.

  Jou huisarts heeft een geheimhoudingsplicht en mag niks doorvertellen wat jij met hem of haar bespreekt. Ook niet met je ouders.

  Zou je aub toch contact op willen nemen met je huisarts en vertellen wat je gedaan hebt? Je huisarts kan je advies geven of je nu eventueel iets moet doen om te voorkomen dat je je wel heel ziek gaat voelen. En via de huisarts kun je ook in contact komen met mensen die jou kunnen en willen helpen. Ook zonder dat je ouders er van af weten. Jij bepaalt natuurlijk zelf wat je doet, maar je hoeft niet alleen te staan in wat je doormaakt!

  Reactie
  #8

  Als de huisarts zich zorgen maakt over mijn gemoedstoestand, zal zij wel mijn moeder kunnen bellen. Als ik een doorverwijzing krijg naar het ziekenhuis, moet ik eigen risico betalen en dat wordt dan automatisch van mijn moeder haar rekening gehaald. Ik kan het trouwens ook helemaal niet betalen. Ik zit muurvast.

  Dankjewel dat je mij serieus neemt.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je in Nederland woont, valt de huisarts onder je basis verzekering en wordt een consult volledig vergoed.

  En als jij echt niet wilt dat je moeder het weet, dan mag ze haar ook niet over jou medische toestand informeren!

  Je huisarts kan misschien ook wel zien wat er verder door jou verzekering vergoedt wordt aan hulpverlening. Als jij hulp vraagt, dan neemt dat al een stukje zorg bij haar weg. Vraag het eens.

  En echt, je kunt beter nu je huisarts bellen en om raad vragen, dan dat je bijvoorbeeld vannacht niet lekker wordt en als nog 112 moet bellen......

  Laat je nog even weer weten hoe het met je gaat straks? Ik heb zo even een afspraak, vanavond ben ik weer online.

  Pas goed op jezelf, X Suzan

  Reactie
  #10

  Het wordt ook vergoed als ik naar het ziekenhuis moet?

  Ik moet nu ook weg. Ik houd je op de hoogte. Vanavond zie ik een vriendin van mij, zij is veel ouder dan ik en weet misschien wel raad. Ik durf dit niet alleen. Ik heb het gevoel dat ik mensen hiermee lastig van of dat het raar is dat ik nu hulp wil terwijl ik deze keuze zelf gemaakt heb. Alsof ik om aandacht vraag, zo voelt het. Ik schaam mij diep.

  Echt heel erg bedankt, dit waardeer ik echt.

  Reactie
  #11

  Je hoeft je echt niet te schamen hoor!

  Praat er over met je vriendin.  Zij zal het veel erger vinden als jou wat overkomt en je haar niks hebt verteld, terwijl ze er voor je had kunnen zijn en je had kunnen steunen.

  En ook hulpverleners als de huisarts en praktijkondersteuners hebben voor hun vak gekozen omdat ze  mensen die het moeilijk hebben willen helpen. Of dat nou is omdat ze hun been hebben gebroken of omdat ze het geestelijk zwaar hebben. Daar hoef je je echt niet schuldig over te voelen!

   

   

  Reactie
  #12

  Ik ga het proberen, maar ik weet niet of ik het wel kan. We gaan het zien.

  Reactie
  #13

  Heel goed van je!

  Probeer om te beginnen met je vriendin er over te praten.  Dan kan zij je steunen en sta je er in elk geval niet alleen voor.

  En je mag hier natuurlijk ook altijd je hart luchten.

  X Suzan

  Reactie
  #14

  Hoi Luna,

  als je erover wilt praten, dan sta ik er ook klaar voor . Doe aub geen gekke dingen. Zoek aub proffesionele hulp. Dit is toch geen oplossing?

  Reactie
  #15

  Ik kon het niet.. Ik voel me zo stom. Ik had dit nooit moeten doen.

  Fijn dat ik bij jullie terecht kan. Ik wil best praten, maar liever niet als het openbaar op internet staat. Nogmaals bedankt.

  Reactie
Reageer op: Overdosis Ibuprofen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief