Azitromycine kuur en alcohol

 • #1

  Woensdagavond moet ik de laatste pil 250mg azitromycine nemen van een kuur ivm besmetting met mycoplasma genitalium. Is het dan ‘veilig’ om 24 uur later (donderdagavond) alcohol te drinken of kan dit invloed hebben op de werkzaamheid van het medicijn?

  Reageer
  #2

  Dat heeft geen invloed

  Reageer
  #3

  Bevat azitromycine kankerverwekkende stoffen?

  en wat gebeurt er als je te vaak azitromycine 1000mg inslikt (periode van 2 mnd) omdat de klachten niet weggaan?

  Reageer
  #4

  Nee, dat is wel een beetje ver gezocht

  Reageer
  #5

  Dankjewel voor je snelle reactie. Er is bij mij eind december Chlamydia geconstateerd (ik weet niet hoelang ik het heb). De week erop azitromycine drank kuur genomen omdat ik geen tabletten kan inslikken. Dit heeft niet geholpen, ongeveer 5 weken later weer getest en bleek dat ik nog steeds chlamydia had. Hierop heb ik vorige week azitromycine 1000 mg tabletten opgelost in water en zodoende de tweede kuur afgerond. Maar nu een week later nog steeds klachten zoals brand gevoel tijdens plassen en ik voel laatste week soort van elektrische schokjes (Pijn)bij mijn ballen. Kan je me advies geven aub?

  Ter info: Halverwege november begonnen de klachten zoals jeuk en brandgevoel tijdens plassen, alleen jeuk is na de eerste drankkuur (na 1 dag) verdwenen. Wat mij nu ook dwars zit is, nadat er bekend werd dat ik deze infectie had begon ik naast de andere klachten ook hartklopping (bonzend) te krijgen. Ik merk dat er na iedere kuur het beetje weggaat en na een week komt het weer iedere dag door de dag heen terug ongeacht ik zit, lig op bed of wat dan ook. Ik ben 26 jaar en sportvaak en daarom vind ik dit vreemd. Huisarts heeft naar mijn hart geluisterd en merkte niks, ook zag hij dat ik afgelopen zomer een hart filmpje liet maken en daar kwam niks uit. Kan dit wat te maken hebben met chlamydia?

   

   

  Reageer
  #6

  Met chlamydia heeft dat niets te maken maar misschien wel met de stress die je ervan hebt. Heb je tussen de eerste en de tweede kuur of na de tweede kuur nog onbeschermde seks gehad? Of gemasturbeerd tijdens de kuren?

  Reageer
  #7

  Ik heb de tweede dag na de eerste kuur natte droom gehad. En masturberen ook wel maar dat was na 2,5  en 3 dagen voor de tweede kuur. Na de tweede kuur niks gedaan.

  Reageer
  #8

  Sorry, 2,5 weken na de eerste kuur en 3 dagen voordat ik de tweede kuur nam. En na tweede kuur niks gedaan, dus na afgelopen vrijdag niks gedaan.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat moet dan in ieder geval geen probleem zijn. Het is wel zo, dat het nog een aantal dagen na de kuur kan duren totdat alle klachten weg zijn.

  Reageer
  #10

  Het is nu dag 6 en brandgevoel, pijn aan de ballen zijn nog steeds niet weg. Ik loop al weken met opgezette klieren bij mijn lies die ook niet weggaan en afwisselend pijn doet. Ik weet niet wat ik moet doen. Je wordt er mentaal echt gek van.
  Moet ik opnieuw de kuur in? Of andere medicatie krijgen? Wat raadt u mij aan?

  Reageer
  #11

  Het kan soms wel tot 10 dagen duren voordat alle klachten weg zijn. En de lymfeklieren zullen voorlopig nog niet weg gaan. Die blijven nog wel iets langer aanwezig

  Reageer
  #12

  Hartstikke bedankt dan wacht ik nog een paar dagen. Indien de klachten weggaan laat ik het weten.

  Reageer
  #13

  Heb gister weer de urine test gedaan.. nu afwachten wat de uitslag is.

  PS: hoe kan je weten of je een knobbel hebt achterin je ballen? Hoe voelt het?

  Reageer
  #14

  In je teelbal? dat voelt als een verharding

  Reageer
  #15

  Ja klopt in teelbal, hoe voelt die verharding? Soms is die wel hard bij mij maar met wat kan ik het vergelijken?

  Reageer
Reageer op: Azitromycine kuur en alcohol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief