Sertraline + omega 3

  • #1

    Goedemiddag, kan en mag ik omega 3 1400 mg slikken naast mijn sertraline 50mg medicijn?

    ik ben namelijk bang voor een eventuele bijwerking ?

    Reageer
    #2

    Is gewoon een stofje dat ook in je voeding zit maar meestal te weinig. Samen met heel veel andere stofjes belangrijk voor  de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Als je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, word je ook minder snel depressief. Juist medicijnen zorgen voor bijwerkingen. Antidepressiva remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Wat je bedoelt zijn wisselwerkingen. Zoals met 5htp, wat je niet moet gebruiken in combinatie met een antidepressivum.

    Reageer
    #3

    Hoi bedankt voor je antwoord. Dus wat ik heb begrepen kan en mag ik omega 3 supplement met sertraline gebruiken?

    Reageer
    #4

    Voor zover mij bekend is er geen interactie tussen deze middelen

    Reageer
    #5

    Dat klopt

    Reageer
    #6

    Bedankt voor je antwoord John.

    ik ben ook in mijn afbouwfase van de sertraline 50 mg. Ik moest het afbouwen over een periode van 9 weken. Elke week heb ik de zelfde aanhoudende ontwenningsverschijnsel gehad namelijk duizeligheid en ik voel me heel erg lui en nutteloos.

    sinds vandaag ben ik dus op de 10e week, stop week alleen heb ik nog steeds de ontwenningsverschijnselen maar wel iets minder dan de eerste weken van de afbouw.

    is dit normaal? Dat mijn verschijnselen nu al 9 weken ongeveer duren?

    Reageer
    #7

    Zolang je niet geheel van het medicijn af bent, kun je te maken hebben met bijwerkingen. Zodra je gaat afbouwen kun je te maken krijgen met ontwenning verschijnselen. Dit komt omdat er een stof onttrokken wordt aan het lichaam waar het zichzelf op heeft ingesteld. Het is nooit precies aan te geven hoe lang het lichaam (je zenuwstelsel) nodig heeft om aan het nieuwe natuurlijke evenwicht te wennen. Maar dat het wel gebeurt staat vast. Het is ook een kwestie van het accepteren en vertrouwen op de kleine stapjes opweg naar jezelf beter voelen. Geef het de tijd.

    Reageer
    #8

    Over de omega zou ik het volgende willen vragen. Hoeveel EPA gehalte zit er in de omega? Het EPA gehalte is namelijk hetgeen vooral effectief is tegen de duizelingen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De EPA gehalte bevat 504 mg.

    is dit effectief tegen de duizelingen die ik heb op dit moment?

    Reageer
    #10

    En u zegt als ik niet geheel af ben van het medicijn kan ik ontwenningsverschijnselen ervaren. Maar vanaf vandaag is het eigelijk dus stop medicijn, 10e week.

    Reageer
    #11

    Is het in de tijd niet iets dragelijker geworden?

    Reageer
    #12

    Het is wel wat afgenomen maar ik heb nog steeds last van duizelingen.

    Reageer
    #13

    Helaas kan dat inderdaad lang duren

    Reageer
    #14

    Hey John weer met mij. Ik ben nu inmiddels 4 dagen klaar met mijn afbouwschema van de sertraline, maar nog steeds voel ik me zo duizelig en door de duizelingen voel ik me gewoon niet mezelf. Is dit echt normaal? Ik maak me er ook gewoon zorgen over omdat ik gewoon elke stap perfect heb uitgevoerd etc. met afbouwen. Tijdens het afbouwen had ik ook deze zelfde klachten. Nu inmiddels 4 dagen gestopt met sertraline nog steeds gewoon constant ‘ een duizelig gevoel in mijn hoofd ‘

    is dit echt normaal John.. ?

    Reageer
    #15

    En door mijn klachten kan ik niet eens werken omdat ik me gewoon niet lekker er door voel. Normale dagelijkse werkzaamheden doen heb ik zelfs moeite mee, ik ben een jonge man van 22..

    Reageer
Reageer op: Sertraline + omega 3


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief