Alcohol en metronidazol aurobindo

 • #1

  Help!!

  Vanochtend ben ik begonnen met mijn 7daagse kuur van metronidazol aurobindo. Ik moet 7 dagen lang twee keer per dag 1 pil slikken. Vanochtend dus mijn eerste gehad en zou zometeen mijn tweede moeten nemen. Nu ben ik heeeeel stom geweest. Ik ben vandaag ook begonnen met een nieuwe baan en collega's vroegen nog om wat te gaan drinken. Daardoor ben ik totaal vergeten dat ik vanochtend was begonnen met dit geneesmiddel. Ik heb zonet een glas WIJN gedronken terwijl ik aan deze antibiotica zit. In de bijsluiter staat dat je absoluut geenĀ alcohol mag drinken bij dit medicijn, gezien de bijwerkingen die kunnen optreden..... Maar er staat verder niks over als je perongeluk een glas hebt gedronken?

  Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen, ik moet eigenlijk zometeen die 2e pil nemen. Maar ben nu erg bang voor de eventuele gevolgen?? Iemand TIPS ?! Of wat zouden jullie doen?

  Reactie
  #2

  Met 1 glaasje wijn zal dat niet zo'n probleem zijn

  Reactie
  #3

  Oke bedankt. Ik hoop het, ik neem straks wel die 2e pil

  Reactie
  #4

  Denk bij antibioticagebruik in elk geval aan ondersteuning van je darmen met een goed probioticum. Niet tegelijkertijd trouwens. Vraag hierbij advies. Ook zorgen antibiotica voor verlies van vitaminen en mineralen dus wat extra's, zoals vitamine B, kan raadzaam zijn.

  Reactie
Reageer op: Alcohol en metronidazol aurobindo
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief