Wellbutrin XR 2 x per dag 1 tablet?

 • #1

  Hallo,

   

  Ik neem sinds mei dit jaar wellbutrin xr 150 mg 1 maal daags, en dat is 2x per dag geworden sinds een paar weken, maar moet ik nou 2 tabletjes in één keer innemen, of verdeeld over de dag?

  op het etiket staat; 2x per dag 1 tablet, bij voorkeur 's morgens innemen.  Ik heb het voor concentratie, betreft autisme en dus niet voor roken of directe depressie.

  Wel neem ik al jaren paroxetine, 20-30 mg. 1x daags, waarbij ik sinds eind augustus weer op 20 mg zit, na enkele jaren op 30mg gezeten te hebben.

  Kortom; Moet ik de twee tabletten spreiden of in één keer nemen? Merk wel dat ik bijwerkingen heb, ben juist trager met concentratie en beetje suizende oren en af en toe schrikken van m'n bewustzijn" Voelt niet al te prettig, maar daarentegen slaap ik wel aardig,

  mvg Loek

  Reactie
  #2

  Die kun je in 1 x nemen

  Reactie
  #3

  Oke bedankt, ja heb nu wel bijwerkingen, en eerder met 150 mg niet. Dus ik dacht ook aan misschien een teveel aan serotonine.

  mvg

  Reactie
  #4

  Dat is op zich niet zo vreemd met die dosering. Doorgaans gaan die bijwerkingen ook weer weg

  Reactie
  #5

  Nou dit is echt niet zo prettig meer, zonet op de fiets voelde ik me gewoon buiten mezelf ofzo, alsof ik niet de gene was met handen aan het stuur en dat m'n lichaam ineens heel licht voelt, dit is best wel eng, en nu ook met schrijven, geluiden beginnen zelfs enger te worden, en ik ben best gespannen hierdoor, als of ik hier niet uit ga komen, hoop niet dat dit paniekaanvallen gaan worden, en ik weet nu niet of het door de medicatie komt of toch niet, ook relativeren gaat minder nu, vanmiddag niks aan de hand.. tips? mvg

  Reactie
  #6

  Krijg meer het idee dat het naar hyperventilatie toe gaat maar dan zonder overdreven ademen maar wel veel tintelingen in armen borst en gezicht..

  Reactie
  #7

  Hyperventilatie is natuurlijk mogelijk doe de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #8

  Medicijnen reguleren je neurotransmitters op een kunstmatige manier. Antidepressiva als Paroxetine zorgen daardoor ook voor een verminderde aanmaak van melatonine. Ook zorgen medicijnen voor verlies aan vitaminen en mineralen. Dit alles kan klachten geven. suizen kan te maken hebben met tekort aan melatonine. Je neurotransmitters op een natuurlijke manier bijsturen kan ook met voedingspatroon en bepaalde voedingssupplementen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Wellbutrin XR 2 x per dag 1 tablet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief