Hoelang werkt Azitromycine na?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb vrijdag 4 januari een 3 daagse kuur gekregen. Dit was voor de zekerheid omdat wij een patient met kinkhoest op de afdeling hadden.

    Meteen de dag erna kreeg ik last van misselijkheid en diarree. En nu dik anderhalve week later heb ik nog steeds last van buikpijn en diarree.. Elke dag heb ik er last van gehad. Ik krijg dat altijd bij antibiotica, maar nooit zo lang en zo erg. Is dit normaal?

    Hoelang werkt azitromycine normaal nog na?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Antibiotica uit voorzorg lijkt me niet zo slim. Antibiotica verstoren je darmflora, zorgen voor tekorten aan vitaminen en mineralen en zijn een aanslag op je immuunsysteem, waardoor je klachten kan krijgen. Beter lijkt het me om te zorgen voor een goede weerstand.

    Reageer
    #3

    Wij hadden geen keus. Ik werk in het ziekenhuis en een patient had kinkhoest dus iedereen moest voor de zekerheid antibiotica innemen. Ik had het liever ook niet omdat ik altijd bijwerkingen krijg, maar het moest. Ik werk op het geboortecentrum, dus stel je hebt kinkhoest op zo'n afdeling, kunnen baby's in gevaar komen. En dat wilde ze daar niet.

    Dus vandaar.

    Reageer
    #4

    Je kunt daar nog wel even last van hebben. Je zou probiotica kunnen gebruiken

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik heb deze middag een 1-daagde kuur azitromycine ingenomen, 1 uur later ging ik naar de wc voor een grote boodschap, dit was nog niet echt diarree. Een 4 uur-tal later kreeg ik diarree. Heeft deze kuur nu gewerkt of niet?

    Reageer
    #6

    De kuur heeft gewerkt

    Reageer
Reageer op: Hoelang werkt Azitromycine na?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief