Paracetamol oplossen in cola?

  • #1

    Hallo,

    Is het mogelijk om paracetamol op te lossen in cola en in je tas te doen voor wanneer je hoofdpijn hebt? Of werkt het dan niet meer na verloop van tijd? Ik krijg het namelijk als pil niet wel en wel opgelost in cola..

    Alvast bedankt,

    Tim

    Reageer
    #2

    Dat werkt niet meer. Medicijnen in cola oplossen is sowieso slecht.

    Reageer
    #3

    @Tandor: heb je daar een wetenschappelijke verklaring voor of zuig je maar wat uit je duim?

    In mijn ogen werkt paracetamol innemen met cola juist beter dan met water, omdat de caffeïne in de cola de pijnstillende werking versterkt. De combinatie met caffeïne vind je vaak, bijv. in een APC-tje.
    Door het koolzuur zal het tabletje ook nog sneller oplossen en ik zie niet in dat ingrediënten in cola de paracetamol zullen afbreken, al ben ik daar niet zeker van.
    Voor de rest is cola natuurlijk een ongezond drankje met veels te veel suiker.

    Reageer
    #4

    De caffeine in cola is zo laag, dat het op de pijnstillende werking van paracetamol geen effect heeft. Cola is een vrij agressief drankje. Het oplossen van een medicijn in cola, en het daarin bewaren (want dat was de vraag), kan invloed op de API ( de actieve stof) en de hulpstoffen die worden gebruikt om een medicijn werkzaam te maken en op te kunnen nemen in het maag/darmstelsel. Het innemen van een tablet met een glaasje cola zal niet meteen tot problemen leiden. Het kan wel tot extra gasvorming in de maag zorgen. De aanbeveling is om medicijnen met water in te nemen.
    De agressieve werking van coca cola kun je zelf testen. Gooi een een verkleurd koperen muntje in een glaasje cola of een stukje rauw vlees, en kijk wat er gebeurd. Het is zelfs een probaat middel om vastgeroeste schroeven los te krijgen.

    Oh, en duimzuigen die ik lang niet meer.

    Reageer
    #5

    Ja, maar een trucje met verroeste spijkers is natuurlijk geen wetenschappelijke verklaring dat een medicijn niet meer werkt. Gooi eens een mentos in een fles cola en het spuit meters de lucht in (zie filmpjes op youtube). Maagzuur is ook geen lekker goedje als je het in je slokdarm krijgt of op een stukje vlees gooit. Met een sterk zuur als maagzuur kun je vele oxides oplossen.

    In een flesje/blikje cola van 33cl zit ruim 26mg caffeïne. In een APC-tje van 250 mg zit 50 mg caffeïne. In dat flesje/blikje zit dus meer dan de helft aan caffeïne van wat er in een APC-tje zit. Dat kun je niet verwaarloosbaar weinig noemen.

    De vraag was of cola de werking van paracetamol na verloop van tijd teniet doet en jij antwoordt daarop dat het dan niet meer werkt. Vervolgens vlucht je in heel algemene bewoordingen zonder specifiek aan te geven waarom het dan niet meer werkt. Welke stof in cola breekt de paracetamol dan af of welke stof verhindert dan het opnemen van de paracetamol? Mij heb je vooralsnog niet overtuigd. En dat innemen met water wordt aangeraden doet daar niets aan af. De vraag was immers niet wat beter is, de vraag was of de werking van paracetamol teniet wordt gedaan door het op te lossen in cola.

    Reageer
    #6

    het blijkt zelfs beter in het lichaam opgenomen te worden, het medicijn door cola,

    ik doe het vaak als ik hoofdpijn heb en met cola werkt het sneller

    Reageer
Reageer op: Paracetamol oplossen in cola?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief