Ontlasting

 • #1

  Hallo,

  Ik ga meestal maar een aantal keer per week naar de wc voor de grote ontlasting. Ik ben deze week nog maar één keer geweest vanaf zondag tot zaterdag. Is dat niet een beetje overdreven weinig? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik meer moet? Als ik elke dag twee liter water drink zou ik dan al meer moeten gaan denken jullie?

  Reageer
  #2

  dat is wel heel erg weinig, neem voeding met voldoende vezels en doe elke dag lijnzaad in je yoghurt/drink.

  Reageer
  #3

  iedereen heeft zijn eigen ontlastingspatroon, van 3 x per dag tot 3x per week.
  1x per week is inderdaad te weinig. Eet je wel genoeg vezels? beweeg je wel genoeg? Ben je misschien aan het lijnen en krijg je dus te weinig naar binnen?
  Heb je ook moeite met de ontlasting? te hard?
  Brenda

  Reageer
  #4

  Ik doe op het moment een beetje lijnen ja. En ik sport om de dag ongeveer 15 minuten tot een half uur en op dinsdag 1 uur dus heb wel elke week meer dan 2 uur beweging. Wat kan ik zoal meer eten want ik neem het ochtend eten van Sonja bakker en de tussendoorjes ook. Want als ik 5 boterhammen eet ben ik al aangekomen.

  Reageer
  #5

  je bent dus aan het lijnen. Eet meer fruit. Muesli yogurt enz.
  zorg dat je 1,5 ltr vocht p.d. drinkt.
  Sterkte Brenda

  Reageer
  #6

  De regelmaat van ontlasting is zeer divers binnen de bevolking. Pas als je meer dan twee weken geen ontlasting hebt gehad is dat duidelijk pathologisch, dus afwijkend. Indien je je voedingspatroon hebt gewijzigd zullen je darmen zich daar ook aan moeten aanpassen. Neem de tijd daarvoor, en neem de adviezen van de vorige reacties ter harte, waaronder volodende vocht en beweging.

  Reageer
Reageer op: Ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief