Roesje/narcose gastroscopie

 • #1

  Ik moet in april naar mijn internist en hij gaat hoogstwaarschijnlijk een gastrocopie inplannen. Ik ben echter als de dood voor een dergelijk onderzoek. Tijdens een 'roesje' ben je blijkbaar alleen suf, en ik weet van mijzelf dat ik niet kalm zal blijven en dat zal het onderzoek zeer belemmeren. Is het mogelijk onder narcose te gaan? Er is dan (blijkbaar) wel risico op bijv longontsteking als je braaksel in je longen krijgt. Althans dat hoorde ik.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat een roesje voldoende zal zijn.
  Het effect van een roesje verschilt wel per persoon. Sommige mensen vallen in slaap, terwijl anderen alleen wat versuft zijn. Door het roesje voel je je meer ontspannen en voelt je minder pijn en angst.

  Reageer
  #3

  Ja, als ik van te voren zou weten dat ik in slaap val bij een roesje was deze angst er niet. Maar ik hoorde van een familielid dat ze alleen wat suf was. Zou de anesthesist dan mocht ik wakker worden en half door lint gaan, een sterker roesje geven? Want ik moet mezelf niet zo aanstellen, alleen ik ken mezelf en ik weet dat het niet goed komt als ik toch wakker ben. Is een narcose toch mogelijk? Ondanks dat je er ook wat ziek van kan worden? Want tijdens een narcose kan je ook geen instructies opvolgen..

  Reageer
  #4

  Je krijgt geen volledige narcose voor een gastroscopie. Je kunt dan inderdaad geen instructies opvolgen en de risico's zijn te groot.

  Reageer
  #5

  Hmm.. En een 'zwaardere' roes? Waarbij ik tenminste slaap? Ik begrijp wel dat ze het niet doen, een narcose.
  Maar ik las dat ze het bij kinderen wel doen. Ik ben 16, dus ze beschouwen mij vast niet meer als 'kind'.

  Reageer
  #6

  Aan de hand van je leeftijd en je lichaamsgewicht wordt berekend hoeveel medicatie je nodig hebt om in de roes te komen. Overleg dit met de arts als het zover is.

  PS.
  Ik neem aan dat je het normaal ook niet echt leuk zou vinden als je als "kind" wordt betiteld met 16 jaar.

  Reageer
  #7

  Ik kreeg een gastroscopie onder volledige narcose, en wat was ik blij dat ik hiervoor gekozen had.
  Een dagje suf geweest, maar niets gemerkt van het onderzoek zelf!
  In mijn ziekenhuis doen ze dit elke vrijdag onder volledige narcose.

  Reageer
  #8

  In welk ziekenhuis ben je geweest? Ben daar wel benieuwd naar.
  Ruud

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb zelf een roesje gehad! Ik viel in slaap ben 1x wakker geweest toen was het gevoelig maar viel direct weer in slaap en toen ik wakker werd wist ik niks meer!!!

  Gewoon voor het roesje gaan!

  Reageer
  #10

  Ik zou ook graag willen weten welk ziekenhuis dit is.

  Reageer
  #11

  Dat kan in principe in ieder ziekenhuis

  Reageer
  #12

  welk ziekenhuis is dit? Ik wil onder volledige narcose, gezien eerdere ervaringen!!!!

  Reageer
  #13

  Ik was ook als de dood voor de gastroscopie.
  Echter heb ik dit uiteindelijk zonder roesje gedaan. Je keel wordt verdoofd met een spray, dus het valt allemaal wel mee. De zusters stelden mij op mijn gemak, nadat ik had verteld dat ik ook erg paniekerig was. De hele behandeling duurde bij mij nog geen 5 min en dat was inclusief uitleg, verdovingspray en alles Dus de werkelijke scopie viel echt wel mee. Zou het nu zo weer doen. Daarbij is alleen het eerste gedeelte wat door je keel moet wat vervelend, maar nogmaals met de spray geen centje pijn. Ik was blij dat ik geen roesje had gekregen, ik kon daarna namelijk meteen naar huis.

  Reageer
  #14

  Sommige vinden het meevallen en anderen vinden het weer helemaal niks.
  Ik heb in 2010 een maagonderzoek gehad. In ons ziekenhuis krijg je alleen een verdovingsspray in de keel en dat is het. Ik vond het vreselijk. Maar ik had me van tevoren ook vreselijk druk gemaakt..

  Reageer
  #15

  ik krijg ook een maag onderzoek moet zelf op de ok gebeuren en twee dagen blijven algehele narcose

  Reageer
Reageer op: Roesje/narcose gastroscopie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief